keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Luukku 9: Paras komedia-anime

Päätinkin nyt kirjoittaa jo aamusta. Iltapäivällä tuskin ehdin, kun kerran pikkujoulut on tänään. Peräti kahdet. Taitaa mennä niin myöhälle, ettei taida kirjoittaminen kiinnostaa. Mutta asiaan. Komedialliset animet... Niitä on kans moneen junaan. Hyvin usein tällaiset animet pyörivät fanservicen ympärillä ja joidenkin mielestä pikkuhousujen vilauttelu ja rintojen paljastelu on oikein hauskaa huumoria. Itse koen suurimman osan tällaisista sarjoista laimeiksi ja tylsiksi. Luukku 9 takaa paljastuu kuitenkin aivan toisenlainen sarja. Se jaksaa naurattaa ja tuntuu aivan tuoreelta.

Hyvät onniset ja epäonniset, vuoden paras komedia-anime on:

Hyvän tuurin metsästämisestä kertova Binbougami ga!


Huumori painotteisissa animeissa kaikkein haastavinta on saada tarinalle oikea sisältö ja jonkinlainen juoni. Binboussa se on Ichiko tytön jahtaaminen epäonnen Jumalan toimesta. Ja syy on totta kai se, että Ichikolla nyt vain sattuu olemaan tuuria yhtä paljon kuin Hannu Hanhella. Okei, okei. Juoni ei kuulosta miltää tajunnan räjäyttävältä, mitä se ei olekaan. Mutta nyt ei ole siitä kyse. Yksi ehdoton kriteeri minulla oli tämän luukun kohdalla: sarjan pitää olla hauska. Liian monta kertaa olen katsonut puujalkavitsi täytteisen sarjan jossa ainoa naurun aihe on sen naurattamattomuus. Binbou on kuitenkin oikeasti hauska. Kaikki sen laukomat vitsit, Momijin selostuksista lähtien, ovat hauskoja ja oikein kieli poskessa tehtyjä. Sarja myös jaksaa pitää kiinnostuksen yllä koko sarjan ajan ja itse asiassa sarja oli niin kiinnostava, että maratoonasin sarjan yhdessä päivässä. Sarjan koossa pitävä voima on ehdottomasti Ichikon ja Momijin välinen suhde. Varsinkaan Momijistä ei ota selvää, että onko hän tosissaan työnsä suhteen vai ei. Hahmoista lisää myöhemmin. Totta kai sarjasta löytyy myös niitä tyypillisiä tissivitsejä, joko liian isoista Ichikon rinnoista tai liian pienistä Momijin rinnoista. Mutta se sopii kuitenkin sarjaan niin hyvin, etten voi alkaa parjaamaan sitä. Ja sitä on kerran rajoitettu määrä eikä sitä lauota koko ajan tuutin täydeltä tulemaan, niin voin hyväksyä sen. Ainoa huono asia mitä sarja omistaa on sen loppuminen. Loppu itsessään ei ole huono, mutta olisin mielelläni kastonut sarjaa enemmämän. Toivottavasti tästä tulee joskus toinen kausi.

Kaikki Binboun hahmot ovat onnistuneita. Vaikkakin päähahmomme Ichiko on hemmoteltu ja ärsyttävä hienostoperheen tyttö, häntäkin oppii kestämään. Hän toimii kuitenkin hahmona hyvin Momojin kanssa yhteen ja he tasapainottavat toisiaan hyvin. Heidän suhteensa kehittyminen on viihdyttävää ja kiinnostavaa katseltavaa. Sarja sisältää myös muita sivuhahmoja mm. masokisti koirajumala, pervo munkki sekä kaiken karvaisia kissaihmisiä. Pelkästään hahmojen takia kannattaa Binbouta katsoa. 
Hahmosuunnittelu on oikein kekseliästä ja siinä on vähän liioiteltu joidenkin hahmojen ominaisuuksia. Se kuitenkin tuo sarjaan lisää henkeä mukaan ja istuu kuin nenä päähän. Se myös säilyttää laatunsa hyvin. Musiikki on hyvän tuulista ja iloista joka on saatu tuomaan lisää eloa sarjaan.

Vaikka Binbou ei ole kaikkein täydellisin anime-sarja on se kuitenkin hauskin. Tämän tyyppisiä sarjoja saataisiin tehdä lisää. Binbougami Ga! on ehdottomasti ansainnut paikkansa vuoden parhaimpana komediana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti