perjantai 18. joulukuuta 2015

Luukku 18: Paras supernaturalanimea

Sarja voidaan usein rengastaa yliluonnolliseksi monin eri perustein. Pienikin asia voi tehdä sarjasta yliluonnollisen käsitteen täyttävän. Tästä johtunee se, että näitä sarjoja on maailma pullollaan. Ja suurin osa on niitä tyydyttävä-käsitteen alittavia. Eli umpisurkeita. Tästä joukosta onkin helppo karsia huonot pois ja kaivaa se kultakimpale esiin niiden alta. Tämäkin sarja on monen tuntema ja se onkin suosittu Japanin ulkopuolellakin.

Hyvät pojat ja tytöt, vuoden 2015 paras supernaturalanime on:

Musikaalinen rakkaustarina, Angel Beats!


Monesti Angel Beatsiä on parjattu sen sekavan ja harppovan juonen takia. Onhan se totta, että sarjan juonenkuljetus ei ole parasta mahdollista, mutta tarinan idea itsessään on mahtava. Sarja on erittäin synkkä, vaikka sitä huumoria riittääkin aina välillä. Vaikkakin sarjan yliluonnollisuus jää vähän taka-alalle sen loppupuolella, sitä on kuitenkin painotettu loistavasti sarjan alkupuolella. Se tuo sarjaan sen oman tunnelmansa. Sarjan tunnelma nimittäin on aivan loistava alusta loppuun asti ja on parasta mitä sarjassa on. Se vaihtelee synkästä iloiseen sekä surulliseen. Tunneskaala minkä sarjan aikana saa on aivan huumaava. Voisi sanoa, että koko sarja on yhtä tunteiden vuoristorataa. Tähän skaalaan sisältyy mm. hahmojemme väliset suhteet ja tunteet, jotka ovat aivan loistavia.
Sarjan päähahmot ovat hyvin onnistuneita. Vaikka ne ovat hyvin kliseisiä omalla tavallaan, niitä on kiva seurata läpi sarjan ja ovat oikein viihdyttäviä. Sivuhahmot ovat taas vähän tylsiä ja persoonattomia. Mutta koska päähahmot (varsinkin miespäähahmo) ovat onnistuneita ja kiinnostavia sarjaa jaksaa seurata kiinnostuksella. Varsinkin hahmojen taustatarinat ovat niin surullisia ja tunteellisia, ettei heistä voi olla pitämättä.

Angel Beatsin animaatio on aivan täydellistä ja aikamoinen silmänruokaseikkailu. Se on tärkkää, sulavaa ja selkeää ja niin kaunista. Tietyt musiikkikohtausten oli animoitu niin upeasti, että ne luovat aivan oman lumoavan maailmansa. Sarjan animaatio on niin henkeäsalpaavaa että sitä on vaikea kuvailla. Persoonattomasta hahmosuunnittelusta huolimatta hahmojen piirteet ja kaikki somista kasvoihin on viimeisen päälle viilattua ja hiottua. Oikein loistava veto animattoreilta. Sarjan musiikki on hyvin herkkää ja kaunista. Ja onhan se suuressa osassa tätä sarjaa. Siihen on nähty aikaa ja se herättää katsojassa ihan varmasti jonkinlaisia tunteita. Pääasiassa surullisuutta.


Vähän huonosta tarinankuljetuksesta ja tylsistä sivuhahmoista huolimatta, sarjassa on niin paljon hyvää sen lisäksi, että Angel Beats on paikkansa ansainnut vuoden 2015 Joulukalenterissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti