tiistai 15. joulukuuta 2015

Luukku 15: Paras toiminta-anime

Jos maailma on joitakin animegenrejä täynnä niin se on toiminta-animet. Niitä tungetaan ulos jatkuvalla syötöllä ja täytyy sanoa, että niitä on tullut nähtyä laidasta laitaan. Jotkin ovat olleet aivan umpisurkeita, toiset ihan katsottavia ja osa aivan loistavia. Nämä loistavat animet ovat kyllä olleet harvassa, mutta toisaalta näin laajassa genressä animen on vaikea erottua joukosta. Seuraava anime on toiminta-animeiden parhaimmistoa, vaikkei se vielä jatkoa ole saanutkaan.

Hyvät naiset ja herrat, vuoden 2015 paras toiminta-anime on:

Tokiossakin elää korppeja, ainakin Tokyo Ravensissa.

Tokyo Ravens perustuu samannimiseen manga-sarjaan, joka on edelleen kesken. Sarja joka on tehty vielä päättymättömän mangan pohjalta ei välttämättä herätä kauheasti luottamusta sitä kohtaan. Mutta vaikka monet tällaiset sovitukset ovat aikamoisia floppeja, Tokyo Ravens pelaa korttinsa tosi hyvin. Sen tarina on hyvin kiinnostava, vaikka se aukeaa katsojalle vähän hitaasti. Se jaksaa kiinnostaa loppuun asti ja tarjoaa monenlaisia juonenkäänteitä. Sarja käsitellään päähahmojemme suhteita oikein mukavasti, mutta se ei kuitenkaan nouse liian suureen rooliin vaan toiminta säilyy päätekijänä. Jokaisessa jaksossa tapahtuu aina jotain kiinnostavaa ja toimintaa riittää. Sarjan surullinen ja vähän päällekäyvä alku saattaa häiritä monia, mutta sarja onnistuu kuitenkin kertomaan upeasti tarinan, niin että katsoja osaa yhdistellä asioita sitten myöhemmin aikaisempiin tapahtumiin. Sarjan päähahmot ovat kaikki mielenkiintoisia tapauksia ja pidin etenkin kahden päähahmomme suhteesta, jonka kehittymistä on hauska seurata. Sivuhahmot olisivat kaivanneet lisää taustatarinaa, sillä ne olivat tosi hyvin suunniteltuja ja heistä olisi halunnut tietää enemmän. Tällaisten sarjojen suurin ongelma on usein huonosti tehty loppu. Vaikka Tokyo Ravens päättyykin aikamoiseen gliffhangeriin, niin se on kuitenkin tyydyttävä, eikä myöskään poissulje jatkoa sarjalle. Kunhan saadaan mangan kautta lisää materiaalia niin uskon, että sarja tulee jatkoa saamaan. Mutta jos niin ei käy niin olen aika pettynyt. Näin loistava tarina ja upeat hahmot tarvitsevat arvoisensa lopun.

Sarjan visuaalinen ilme ja animaatio on aivan loistavaa katseltavaa. Se on hyvin tarkkaa ja terävää ja kaikki hahmojen vaatteista upeisiin taustoihin ja komeisiin taistelukohtauksiin on toteutettu todella hyvin. Hahmojen familiarikset oli kuitenkin tehty GCI-tekniikalla mikä oli vähän surku. Hahmosuunnittelu ei ole mitenkään massasta erottuvaa, mutta sopii kuitenkin sarjaan, eikä ole kuitenkaan liian söpöä. Tokyo Ravensin musiikki on mahtipontista ja voimakasta eli juuri sellaista mitä toiminta-animeissa useinmiten on. Se on kuitenkin hyvän kuuloista ja se on synkattu sarjaan hyvin.

Monien muiden sarjojen lomassa, Tokyo Ravens ei ole täydellinen, mutta se on ehdotonta lajinsa parhaimmistoa ja se ansaitsee paikkansa vuoden 2015 Joulukalenterissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti