maanantai 21. joulukuuta 2015

Luukku 21: Paras animaatio

Animaatiolla on suuri merkitys animea katsottaessa. Se vaikuttaa katselunautontoon ja siihen jaksaako sarjaa katsoa loppuun asti. Kuka nyt haluaisi katsoa rumaa animaatiota? Animaation laatu ja jälki usein myös vetää katsojia puoleensa kuin juusto hiirtä ja useimmat alkavat katsoa jotakin sarjaa sen animaation takia. 10:nen otakuvuoteni aikana olen nähnyt todella surkealaatuisia animaatioita. Mm. School Days, Amatsuki sekä Ayakasi. Joskus olen jättänyt sarjan katsomisen kesken, koska animaatio on ollut täyttä sontaa. Nykyään osataan tehdä hyvälaatuisia sarjoja, mutta vain hyvin harvoin tulee vastaan hätkähdyttävällä animaatiolla varustettu anime. Tämä sarjan animaatio loistaa yksinkertaisuudellaan ja lähes kaikella muullakin.

Arvoisa yleisö, vuoden 2015 parhaalla animaatiolla varustettu anime on:

Tämän vuoden uutta verta eli Plastic Memories!

Moni saattaa olla erimieltä valinnastani, mutta pidin tämän sarjan animaatiosta koska Plastic Memoriesin animaatio on jo heti alussa hätkähdyttävää. Sen terävä, tarkka ja selkeä animaatio erottaa sen heti joukosta. Se myös pystyy säilyttämään laatunsa loppuun asti eikä siinä näy jälkeä oikomisesta. Hahmosuunnittelu ei ole kaikista persoonallisinta, mutta se istuu sarjaan hyvin. Hahmot on tehty tarkasti ja jokaikinen pienikin yksityiskohta on tehty kunnolla ja huolellisesti koko sarjan ajan. Hahmoissa näkyy myös huomattavia eroavaisuuksia ja jokaisen hahmon persoonallisuus tulee hyvin ilmi ulkonäön kautta. Niiden ilmeet ja eleet on tuotu upeasti esille ja jokaisen hahmot ilmeiden muutokset on helppo erottaa. Kaikki tunteet välittyvät hienosti hahmojen kasvoilta. Kauniiden hahmojen lisäksi sarjan taustat ovat upeita. Niiden värimaailma on aivan mahtavaa ja koko sarjan kattavat miljööt ovat kauniita. Oltiin sarjan aikana sitten puistossa, huvipuistossa tai vain kaupungilla on sarjan taustat tarkkoja ja iloa silmälle. Sarja on mukavan värikäs eikä siitä oltu tehty liian kirkasta tai liian synkkää. Sarjan vähän surullinen mutta iloinen tunnelma pysyy koko ajan mukana. Sarja on loppua kohden hyvin huumoripohjainen ja huumori näkyy animaatiossa hienosti. Se on sisällytetty siihen hyvin eikä kuitenkaan tuotu liikaa esille. 
Myös sarjan alku- sekä lopputunnarin animaatiolle täytyy antaa kunniaa. Alkutunnari on oikein kauniisti tehty ja sen liike on sulavaa. Sen tunnelma on vähän melankolinen joka sopii sarjan tunnelmaan. Pidin siitä, että aina alkutunnarin lopussa sankaritaremme Islan ilmeet vaihtuvat joka jaksossa toiseksi. Pieni mutta hauska yksityiskohta. Lopputunnari on taas tehty aivan eri tyylillä kuin muu animaatio. Se on kuienkin kaunista katsoa ja se erottuu muusta animaatiosta. Upeaa, kun animaattorit leikittelevät näin sarjalla. Vahva animaatio on tämän sarjan ylpeys ja ehdottomasti tämän vuoden parhaita.

Animaatioltaan Plastic Memories on lähes täydellistä ja ansaitsee paikkansa vuoden 2015 Joulukalenterissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti