tiistai 1. joulukuuta 2015

Luukku 1. Mieshahmojen aatelia

Niin vaan on taas päässyt käymään, että joulukuu on täällä taas. Marraskuu meni kuin siivillä ja nyt odotetaan vain 24. päivää ja joulupukkia. Tänään onkin ollut onnea matkassa, kun saatiin täksi päiväksi lunta! Se nyt tuskin pysyy kovin kauan maassa, mutta nautitaan siitä mitä on.

Joulukalenteri 2015 avautuu ja ensimmäisessä luukussa pohdimme, kuka on vuoden 2015 paras mieshahmo. Minulla oli todella suuri vaikeus valita ensimmäiselle luukulle teemaa, tai oikeastaan yleensäkin koko kalenterin suunnittelu oli tuskaa. Sain kuin sainkin sen valmiiksi ja yritän olla muuttamatta tai miettimättä asiaa kauhean vakavasti. Mutta tosiaan, asiaan.
Vaikeinta oli valita paras mieshahmo, sillä olen vuoden 2015 aikana katsonut paljon sarjoja, joissa olisi ollut varteenotettavia kilpailijoita. Mielipiteen vaihtui yhtä usein kuin sydän lyö ja olin tosi lähellä luovuttamista. Sain kuitenkin päätöksen aikaiseksi. Hyvät naiset ja herrat (rummun päristyksiä), vuoden 2015 paras mieshahmo ooooooooooooonnnnn:

Oma hullu tiedemiehemme Hououin Kyoma tai siviilinimeltään Rintaro Okabe.Parasta mieshahmoa miettiessäni yritin keskittyä ja miettiä asiaa hyvin laajalta kantilta. Ensin meinasin mennä vain sillä, että mikä nyt tuntuu parhaimmalta. Tajusin kuitenkin hyvin nopeasti, että ettei siitä tulisi mitään. Mielessäni oli tusina muita mieshahmoja, kuten Code;Geassin Lelouch ja Death Paraden Decim. Sitten kun aloin katsomaan hahmoja kokonaisuutena, niin ei voinut olla muuta vaihtoehtoa kuin Okabe. 

Okabe on sarjan (ja jos joku ei tiedä missä sarjassa kyseinen hahmo esiintyy, niin se on Steins;Gate) alussa hyvin lapsellinen ja kärsii jonkin sortin chuunibyou-syndroomasta, sillä hän kuvittelee olevansa hullu tiedemies Hououin Kyoma, jota salaperäinen organisaatio vainoaa. Hän usein myös puhuu kännykkäänsä yksikseen, omien sanojensa mukaan tehdäkseen muistiota organisaatiota vastaan. Hän pukeutuu aina valkoiseen labratakkiin ja pitää hiuksiansa aina kampaamattomina ja kurittomina. Okabe on hyvin mielivaltainen eikä usein kuuntele poikkipuoleista sanaa muilta, jos hän kokee asian välttämättömäksi. Tämän takia hän joutuu usein sanaharkkaan ryhmän neron Kurisu Makisen kanssa. 
Okabea ei kuitenkaan säästellä sarjan aikana vaan hänet laitetaan erittäin koville. Hän on jopa menettää järkensä yrittäessään selvittää aikakoneen salat. Hän joutuu kokemaan oman kyvyttömyytensä ja rajansa. Okabe kasvaa sarjan aikana aivan huimasti ja on huomattavasti aikuisempi ja kypsempi sarjan lopussa. Nyt varmaan luulette, että hän on itse täydellisyys, mutta sitä hän ei ole. Hän epäonnistuu useasti sarjan aikana ja hän on luovuttaa useaan otteeseen. Hahmo tuntuu aidolta ja oikealta, eikä Okaben vikoja edes pyritä peittämään. Koska hän ei ole täydellinen häneen on helppo samaistua. Kiinnostavana ja innostavana hahmona häntä jaksaa seurata koko sarjan ajan. Ja vaikka muuta luulisi on hän tosi lempeä ja höpsö :3Vaikka pidin Okabesta ja nautin hänen hullusta naurustaan, en sentään valinnut häntä luonteen perusteella. Hänen hahmosuunnittelunsa on aivan loistavaa ja se kertoo jo paljon hänen luonteestaan. Hänen ulkonäkönsä myös huijaa, koska häntä voisi luulla ajattelemattomaksi ja sottaiseksi nörtiksi, mitä hän ei kuitenkaan ole. Myös kliseinen labratakki tuo hänen imagolleen oman laatuisen ja vinksahtavan säväyksen. Hänen ääninäyttelijänsä Mamoru Miyano teki aivan mahtavaa työtä Okaben hahmon kanssa. Miyano on selvästi heittäytynyt hahmonsa vietäväksi, sillä Okaben äänen laatu ja paino vaihtelee tosi paljon. Miyanon matala mutta lempeä ääni tuo hahmolle syvyyttä ja varsinkin Okaben hullu-tiedemies-nauru oli aivan aidon kuuloinen.


Okabe on ansaitusti saanut paikkansa parhaimpana mieshahmon vuonna 2015!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti