torstai 24. joulukuuta 2015

Luukku 24: Vuoden onnistuja

Nyt se Joulu on viimein täällä! Ja Joulukalenterimme huipentuu vuoden parhaimpaan sarjaan. Vuosi 2015 oli yllätyksekseni täynnä hyviä animeja. Vaikka tämän vuoden uutuuksia on tullutkin katsottua hyvin vähän, niin animet mitä nyt olen kuluneen vuoden aikana katsonut ovat onnistuneet hyvin, konessakin asiassa. Vuoden anime itsessään on vuoden 2014 ulosantia. Harvoin anime onnistuu näin hyvin miten tämä sarja on onnistunut, sillä lähes kaikki mihin se ryhtyy on puhdasta taidetta.

Arvoisat Joulun viettäjät, vuoden 2015 paras anime on:

Terrorismiä hyvän aatteen puolesta eli Zankyou no Terror!

Zankyou no Terror oli ehdoton yllättäjä, kun sen katsoin. Terrorismi on nyt kuitenkin aihe mikä pistää puhuttamaan. ZanTe onnistuu kuitenkin luomaan aivan uskomattoman kokonaisuuden, joka sisältää upean tarinan, mahtavan tunnelman, loistavan musiikin sekä kauniin visuaalisen ilmeen ja animaation. Ja tämän kaiken vain vaivaisen 11 jakson adaption aikana. Sen juoni on kurottu aivan upeista aineksista vielä upeammaksi tarinaksi joka ihan varmasti katsojan kuin katsojan vetää mukaansa. Sarjassa välittyvät tunteet ja hahmojen kokemukset tuntuvat katsojan sisuskaluissa asti, mikä on mielestäni hienointa mitä anime voi tehdä. Onhan sarjassa omat vikansa mutta, kun kyseessä on kuitenkin vain 11 jakson couri, täytyy antaa sarjalle propsit siitä kuinka se on onnistunut sisällyttämään näin laajan ja ikonisen tarinan niin lyhyeen aikaan. Monien animaattorien kuuluisi ottaa oppia ZanTen tarinankerronnasta. Sarjan upeat ja syvälliset hahmot kyllä vetävät mukanaan. Vaikka päähahmomme ovat terroristejä, onnistuvat nämä hyvin saamaan katsojan luottamus, jolloin heitä alkaa väkisin kannustamaan eteenpäin. Yleisesti muutenkin jos sarjalla on tarjota hahmo ne ovat myöskin hyviä. Jokainen hahmo kantaa osansa kekoon ja tuo jotain uutta sarjaan. Vaikkei heistä kaikista pitäisikään on katsojan myönnettävä kuinka upeita hahmot ovat.
Zankyou no Terrorin animaatio sekä musiikki on upeaa katsottavaa sekä kuunneltavaa. En ole ennemmin nähnyt animea joka tuntuu tyyliltään, musiikiltaan sekä animaatioltaan aivan elokuvalta. Sarjan animaatio on elävää, tarkkaa ja kaunista sekä omaleimaista. Hahmosuunnittelu varsinkin on simppeliä mutta sarjaan henkeen sopivaan. Kaikki taustoista hahmojen liikkumiseen on yksinkertaisesti animoitu aivan täydellisesti. Sarjan musiikki on oikein karkkia korville. Se on mahtipontista, voimakasta, mutta siinä on aina se tietty surullisuus sekä kaipuu mukana. Sarjaan musiikki istuu kuin nenä päähän ja animaatio on osattu sovittaa upeasti yhteen musiikin kanssa. Varsinkin alku- sekä lopputunnarissa. ZanTen musiikki on aivan liian hyvää kuultavaa eikä siitä vain tarpeekseen. 

Zankyou no Terrorin lähes täydellinen suoritus melkein joka osa-alueella on etuoikeuttanut sarjan kuningaspaikalle vuoden 2015 Joulukalenterissa!










JK. Tässä oli tämän vuoden Joulukalenteri. Kiitos kun jaksoittele lukea ede osan teksteistä ja toivotaan, että meikäläisen into jatkuu ensi vuonnakin. Jotain pientä uudistusta saattaa tulla vuoden vaihteen jälkeen, jos saan idean toimimaan. Älkää alkako kuitenkaan toivomaan liikoja ;). Tämä on sitten viimeinen päivitys ennen uutta vuotta, joten minun puolestani oikein hyvää Joulua sekä animen ja mangan täytteistä uutta vuotta 2016 jokaiselle! Ensi vuoteen... ;D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti