lauantai 12. joulukuuta 2015

Luukku 12: Paras musiikkianime

Musiikkia käsittelevät animet ovat kasvattaneet suosiotaan, niin Japanissa kuin ulkomaillakin. Osa keskittyy enemmän musiikkiin ja toiset taas ihmissuhteisiin. Mutta kaikista parhainta on jos sarja osaa yhdistää sekä musiikin, että ihmissuhteet. Seuraava sarja kallistuu ehkä enemmän setvimään ihmissuhteita, mutta se kuitenkin pitää musiikin mukana koko ajan.

Hyvät tytöt ja pojat, saanen esitellä vuoden 2015 parhaan musiikkianimen, joka on:

Koululaisten lauluharrastusta seuraavaa Tari Tari!

Moni varmaan ihmettelee miksen valinnut Your lie in Aprilia. Syy on se, että koska en ole katsonut sarjaa vielä ollenkaan. Se on ollut jo pitkään katsomislistalla, joten enköhän sen kohta saa katsottua. Tari Tarin tarina kertoo kaikessa yksinkertaisuudessaan viidestä nuoresta, jotka pyörittävät musiikki-/laulukerhoa koulussa, ja joidenka murrosikään kuuluvia haasteita sitten selvitetään. Sarja on erittäin pirteä loppuun asti ja päähahmojemme arkielämää on mukavaa seurata. Sarja ei kuitenkaan heittäydy liian karkkimaiseksi ja söpöksi, vaan se ottaa hyvin vakaviakin teemoja käsittelyyn. Se tuo sarjaan elävyyttä, eikä sarja plätsähdä kasaan. Sarjan huumori on pääosin hyvää, vaikka se olikin aika samanlaista kuin muissakin kouluanimeissa. Vaikka sarja painottaa enemmän ihmissuhteisiin ja sankariemme arkeen kuin musiikkin, pysyy musiikki mukana kuitenkin loppuun asti ja ennen kaikkea musiikki on se asia miten päähahmomme purkavat tuntojaan. Sarja onkin hyvin draamallinen ja tunteellinen, sillä varsinkin naishahmomme joutuvat käymään pettymyksiä ja vanhoja traumojaan läpi. Hahmot ovat hyvin onnistuneita ja persoonallisia. Poikahahmoihin olisin toivonut enemmän syvyyttä, mutta naishahmot olivat oikein onnistuneita. Jokaisen hahmoon tutustutaan tietyn ajan verran ja näin hahmoihin saadaan lisää syvyyttä. Viiden päähahmomme suhteet ovat oikein kiinostavaa seurattavaa, eikä sarja ole pelkästään mukavaa laulelua, vaan hahmot jotuvat ratkomaan välisiään riitoja ja eripuria. Tunnelmaltaan ja toteukseltaan sarja on oikein hieno ja onnistunut.

Sarjan musiikki on melko perinteistä rallattelua, mutta siinä on kuitenkin sellaisia biisejä joita haluaa kuunnella lisää. Osa on myös hyvin tunteellisia ja osa on vain pirteitä ja iloisia. Kaikki se musiikki ja ne kappaleet, mitä sarjassa soitetaan on oikein onnistunutta ja se saa aina hymyn kasvoille. Tari Tarin animaatio on oikein nättiä ja kaunista. Värejä ja valoa on käytetty paljon ja hyvin ja ne lisäävätkin sarjaan sopivaa iloisuutta ja valoisuutta. Animaatio on myös hyvin elävää ja hahmojen liikkeet ovat tarkkoja ja suoraviivaisia. Hahmojen suunnittelu on oikain nättiä, vaikka se ei olekaan persoonallisinta. Terävä ja pirteä animointi on sarjan valtti ja se pitää laatunsa yllä loppuun asti.

Tari Tari ei ole täydellinen anime ja vaikka musiikki jäi vähälle osalle, on se kuitenkin oikein onnistunut sarja joka tarjoaa sekä musiikkia, että ihmissuhteita. Se on paikkansa ansainnut vuoden 2015 Joulukalenterissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti