sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Luukku 13: Paras mecha-anime

Kaikki varmaan tuntevat nykyajan hittituoteperheen Gundamin, joka on tunnetusti mecha-animeiden huippuja. Jokainen anime-harrastaja on todennäköisesti edes kuullut sarjasta. Mutta vuoden parhaana mecha-animena ei olekaan mikään Gundamin tuotantokausista. Tämä sarja kyllä on yhtä hyvää luokkaa kuin ne ja on varmasti animeintoilijoiden keskuudessa todella tunnettu ja suosittu. 

Hyvät robottiasuiset ihmiset, vuoden 2015 paras mecha-anime on:

Monen tahon taituri, Code; Geass!

Jos kukaan on lukenut joulukalenterini alkupäätä, niin tietää, että valitsin vuoden sankariksi Code;Geassin päähahmon Lelouchin. Code;Geass on niin moniuloitteinen sarja, että se olisi kelvannut melkein mihin tahansa genreen. Se oli itseasiassa ehdolla moneen muuhunkin joulukalenterin titteliin. Vaikka sitä voisi luulla pelkäksi mechamätöksi, niin se on loppujen lopuksi paljon muutakin kuin vain taistelevia robotteja. Code;Geass osaa yhdistellä niin paljon erilaisia tyylisuuntia, ettei sitä voi pelkästään lokeroida vain yhteen luukkuun. Sen tarina on aivan upea ja toteutus vielä upeampaa. Vaikka sarja on 50 jaksoa pitkä, ei se jätä kylmäksi. Juonenkäänteitä on paljon, eikä katsoja voi varmasti sanoa, että mitä tuleman pitää. Sarja onnistuu myös tunnelman luonnissa ja hahmojen tunteiden esiintuonnissa.  Mutta eipä anneta koko kunniaa tarinalle, sillä sarjan hahmot ovat aivan loistavia. Sarjan suuresta hahmokaartista huolimatta jokainen hahmo on persoonallinen ja erotettava joukosta. Toisaalta suuri hahmokaarti saattaa sekoittaa katsojan päänuppia, sillä hahmoja tulee lähes jatkuvalla syötöllä. Mutta tämä koskee enemmänkin sivuhahmoja. Päähahmot ovat aivan toista luokkaa. Ne on suunnitelu loistavasti ja jokasen hahmon uniikki persoona ja ulkonäkö tuovat ulottuvuutta sarjaan. 

Code;Geassin animaatio ja visuaalinen ilme on aivan loistavia. Animaation perusteella voisi luulla, että Code;Geass on lämminhenkinen ja pikkulasten välipala, mutta sitä se ei todellakaan ole. Sarjan värimaailma on niin värikäs ja pirteä, että se hämää aivan totaallisesti, kun kyseessä on niinkin vakava ja draamallinen sarja kuin Code;Geass. Se ei kuitenkaan ole liian söpöä ja ihanaa, vaan se on yksinkertaisesti nerokasta. Hahmojen suunnittelija tiimille eli CLAMPille täytyy antaa tunnustusta. Hahmot erottuvat toisistaan ja niiden ilmeet ja eleet ovat tarkkoja. Sarjan musiikkikaan ei kyllä jät kylmäksi. Se natsaa hyvin yhteen täydellisen animoinnin kanssa ja sarjan henkeen sopivaa.

Ettei tämä luukku venyisi liian pitkäksi, niin lopetan sen nyt tähän. Code;Geass on vain niin laaja käsite, ettei sitä voi kertoa näin suppeasti. Tämän ja monien muiden ominaisuuksiensa takia Code;Geass on paikkansa ansainnut vuoden 2015 joulukalenterissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti