maanantai 19. joulukuuta 2016

Joulukalenteri - 19. luukku


Miksi, voi miksi, pitää mennä loskakeliksi juuri ennen joulua? Vähän vesittyneissä tunnelmissa päästään tänään luukkuun 19. Musiikkianime Sound! Euphonium ylsi kiitettävästi eilen sijalle 7, keräten pisteitä 51 kipaletta. Tänään taas päästään tutustumaan toisen laidan animeen.

Kill la Kill


Kokonaisuus: 9
Hahmot: 9
Toteutus: 8
Tarina: 9
Animaatio: 8
Musiikki: 9
Yhteensä: 52

Aluksi luulin, että Kill la Kill on pelkkää tissipelleillyä mutta se osoittautuikin kiinnostavaksi sekä syvälliseksi tarinaksi, joka tarjoaa erittäin hyvää viihdettä. Sarja tuli katsottua jo alkuvuodesta, joten en millään muista kaikkia yksityiskohtia mutta sen muistan, että sarjan juontenkäänteet sekä tarinan kehitys ovat aivan huippu luokkaa. Sarja on puoleenväliin asti melko ennalta-arvattava ja itseään toistava, mutta kun se pääsee kunnolla käyntiin vetää tarina niin mukaansa, ettei sarjan äärestä halua irrottautua. Fanservicellekin löytyi ihan järkevä selitys ja tykkäsin siitä, että Kill la Killissä sitä antavat myös mieshahmot. Tissi- ja pyllyallergikoille sarja ei tietenkään ole mieleinen, mutta syvällinen tarina sekä herkulliset juonenkäänteet saavat antamaan paljon anteeksi. Pidin myös sarjan hahmoista paljon, sillä varsinkin päähahmot kehittyvät sarjan aikana ja muutenkin he olivat meikäläisen makuun. Musiikki on taas lähes täydellistä, mitä ei kuitenkaan voi taasen sanoa animaatiosta. Vaikka kuinka pidinkin Kill la Killin sarjakuvamaisesta sekä nopeatempoisesta animaatiotyylistä jouduin silti rokottamaan animaatiosta pari pistettä. Tämä sen takia, että animaation taso laskee ajoittain niin alas, ettei sitä kauhean hyväksi voi kutsua. Pienistä kauneusvirheistään huolimatta sarja iski minuun ja siitä tuli itselle hyvinkin tärkeä teos. Ehkä Kill la Kill ei mullistanut maailmaa, mutta sen uudelleenkatsomisprosentti on erittäin korkea ja sen parissa tuli viihdyttyä erittäin hyvin, joten ei sitä voi kauheasti haukkuakaan.

4 kommenttia:

 1. Löysin blogisi sattumalta Rinkitinkitinkin kommenttiboksista. Täytyy sanoa, että kirjoitat todella hyvin ja asiallisesti spoilaamatta sarjoista mitään. Sinulla on myös kiva tyyli kirjoittaa :)

  VastaaPoista
 2. Mietinkin tässä hiljan, että oletko katsonut Kill la Killin. Aioin sitä nääs ehdottaa sinulle katsottavaksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdotukset ovat aina tervetulleita ja otan niitä mielelläni vastaan ;). Olen tehnyt Kill la Killistä myös kokopitkän arvostelun, joka löytyy osoitteesta: https://writerwithoutpants.blogspot.fi/2016/03/kill-la-kill-anime-arvostelu.html. Käy ihmeessä lukemassa jos kiinnostaa 😁

   Poista