lauantai 3. joulukuuta 2016

Joulukalenteri - 3. luukku


Ihana fiilistellä animetunnareiden mukana samalla kun kirjoittaa. Eli vuorossa luukku 3. Eilisestä luukusta paljastunut Shimoneta keräsi pisteitä yhteensä 43 kappaletta ja sijoittui näin ollen 23:ksi. Seuraava anime onkin sitten vähän vakavampaa lajia kuin edeltäjänsä.


Schwarzesmarken


Kokonaisuus: 7
Hahmot: 7
Toteutus: 7
Tarina: 8
Animaatio: 6
Musiikki: 8,5
Yhteensä: 43,5

Schwarzesmarken tuli katsottua oikeastaan sen takia, koska eräs ystäväni suositteli sitä minulle. Sarja on erittäin synkkä sekä vakava ja huumori on jätetty aivan minimille. Tykkäsinkin sarjasta juuri sen takia, koska se yrittää luoda mahdollisimman painostava ja vakavan ilmapiirin, onnistuen siinä yllättävän hyvin. Sarja on erittäin raaka ja raadollinen, eikä oikeastaan koskaan tiedä kuka kuolee seuraavaksi. Sarja laittoi ainakin minut kyseenalaistamaan omia ajatuksiani, sillä sarja on juonittelua täynnä ja se onnistui vedättämään loistavasti. 

Hahmojen väliset rakkausintressit jäävät kuitenkin melko retuperälle ja jotkut suhteet vaikutat vähän pakotetuilta sekä tuulesta temmatuilta. Ainoa selvä tapauskin ilmenee kielletyksi rakkaudeksi ja naishahmo täysin psykoksi. Lieneekö osasyynä se, että hahmot jäivät mielestäni tyhjiksi ja hyvin tylsiksi tapauksiksi. Ainoa oikeasti kiinnostava hahmo koko sarjassa olikin Lise. Tosin tämän sarjan hahmoihin ei kannata kiintyä liikaa, sillä heitä kuolee ihan mukavaa tahtia. Miksi mä katon tällaisia sarjoja? Sarjan animaatio oli ihan perustasoa, mutta... se 3D-animaatio kummittelee edelleenkin meikäläisen unissa. Kaikki hirviöt sekä taistelurobotit oltiin animoitu täysin 3D:nä ja varsinkin hirviöt näyttivät aivan kamalilta. Siis oikeasti! Käveleviä kiveksiä? Muutenkin näiden hirviöiden todellinen alkuperää ei kerrota ollenkaan, mikä oli mielestäni ikävää. 

Annan kuitenkin todella ison plussan sarjan musiikista. Schwarzesmarkenin OST oli todella hyvää kuunneltavaa, sillä sen mahtipontiset, mutta samalla hieman surullisetkin biisit tuntuivat luissa ja ytimissä myöden. Mutta sarjan alkutunnari vasta onkin upea. Sen kappale on sellainen mitä kuuntelen vielä pitkän aikaa tämän sarja jälkeenkin. Viimeinen jakso taasen jää melko kehnoksi, sillä se tuntuu täyteen ahdetulta. Tämä sarja kuitenkin melkein sai kyyneleet kipuamaan silmiini, joten se ei aivan ajanhukaksi osoittautunut, vaikkakaan tulen tuskin sen pariin enää palaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti