torstai 8. joulukuuta 2016

Joulukalenteri - 8. luukkuMun kone toimii hitaasti ja Nälkäpeli - Vihan liekit -kirja vie mukanaan. Näissä tunnelmissa on aika siirtyä luukkuun kahdeksan. 18. sijalle ylsi eilen Kyokai no Kanata upean animaationsa turvin 45,5 pisteellä. Kurkistetaanpas mitä seuraavasta luukusta löytyy.

Kiseijuu: Sei no Kakuritsu


Kokonaisuus: 8
Hahmot: 7
Toteutus: 8
Tarina: 7
Animaatio: 7,5
Musiikki: 8
Yhteensä: 45,5

Kiseijuu sai yhtä paljon pisteitä kuin Kyokai no Kanata, joten valitsin korkeammalle sijalle päässeen animen ihan puhtaan viihdyttävyyden takia ja mielestäni Kiseijuu siinä oli hieman parempi. Kuultuani sarjan alkutunnarin (joka muuten on tosi hyvä) halusin pikaisesti ottaa selvää enemmän tästä sarjasta. Tykkäsin Kiseijuun vakavasta meiningistä ja siitä, että se todella yrittää olla vakava psykologinen kauhu-trilleri. Tämän takia sarja vaatiikin vähän vanhemman katsojan. Verta ja suolenpätkiä näkyy sarjassa aika usein, eikä sarja todellakaan ole tarkoitettu kaikkien silmille. Viihdyin sarjan parissa yllättävän hyvin ja sarjalla oli myös tarjota muutamia yllättäviä juonenkäänteitäkin. Sarjassa ei kuitenkaan viety parasiittien ja ihmisten välistä, mahdollisen yhteiselon toteuttamista tarpeeksi pitkälle, vaan se kuihtui kasaan hyvinkin nopeasti. 

Tarinan pääpointti on kuitenkin seurata Shinichiä ja tämän koettelemuksia, nyt kun Miki-niminen parasiitti on vallannut tämän toisen käden. Itselle Shinichi jäi kuitenkin hieman etäiseksi ja pidättyväiseksi hahmoksi, enkä oikein saanut hänestä otetta. Hänen kehityksensä sarjan aikana oli kuitenkin huimaa ja katsoja pääsee näkemään kunnolla kuinka hän joutuu kamppailemaan itsensä kanssa. Muut hahmot eivät oikeastaan saa kauheasti ruutuaikaa ja mielestäni Shinichin ja Satomin välistä suhdetta oltaisiin voitu työstää vielä, mutta toisaalta tämä kompensoitui Shinichin ja Mikin suhteen kehittymisessä, mikä oli todella hyvää katsottavaa. Kiseijuu esittelee myös useita surullisia hahmokohtaloita ja pariin kertaan olin lähellä itkeä. Tykkäsin myös sarjan nopeatempoisesta animaatiosta, vaikka välillä animaattorien animaatiojälki näytti lipsuvan vähän huonompaan suuntaan. 

2 kommenttia:

 1. Mullakin olisi tämä tarkoitus piakkoin katsoa! Kunhan saan nämä muutamat keskeneräiset alta ensin pois, tuppaa välillä olemaan liian monta kesken yhtä aikaa : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen katsomaan! Varsinkin jos synkemmät sarjat kiinnostavat ;).

   Itselläkin on monta sarjaa vieläkin "jonossa" ja tuntuu että niitä kerääntyy ja keräänty koko ajan lisää :D

   Poista