sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Joulukalenteri - 18. luukku


En keksi tällä kertaa mitään fikusa sanottavaa, joten menen suoraan asiaan ;). Vuorossa siis luukku 18. Durarara!! kipusi loistavasti eilen sijalle 8, keräten 50,5 pisteen saldon. Sijalle seitsemän päästäänkin kurkkaamaan orkesterimusiikin maailmaan.

Sound! Euphonium


Kokonaisuus: 9
Hahmot: 7,5
Toteutus: 8
Tarina: 8,5
Animaatio: 10
Musiikki: 8
Yhteensä: 51

Sound! Euphonium oli minulle yllätysanime, sillä en odottanut pitäväni siitä näin paljon. Sarja keskittyy orkesterissa soittamiseen erittäin hyvin ja vetää siinä sivussa mahdollisia romansseja mukaan tarinaan. Hahmojen väliset konfliktit sekä orkesterissa soittamisen vaikeudet hoidetaan kunnioittavan hyvin ja sarja tuntuu hyvin arkiselta sekä todentuntuiselta. Se myös tasapainottelee hyvin huumorin sekä draaman välillä, eikä kumpikaan näistä muutu liian hallitsevaksi. Tykkäsin siitä, että sarja ottaa orkesteriteemansa vakavasti, eikä sitä unohdeta sarjan edetessä. Sound! Euphoniumia on myös kiva katsoa sen takia, koska kukaan hahmoista ei ole täydellinen, eikä sarjakaan näin yritä sitä olla. Hahmot eivät myöskään opi soittamaan yhden yön aikana, vaan soittamisen ja nuottien hallitseminen vaatii kunnon työtä. Sarjan hahmot tuntuvatkin arkisilta ja niin tavallisilta, että itse koin samaistuvani joihinkin sarjan hahmoihin. Mutta taas toisaalta jotkin hahmot jäivät mielestäni vähän etäisiksi enkä voi oikein sanoa, että pidin heistä. Kumiko varsinkin jäi vähän ristiriitaiseksi tapaukseksi, enkä oikein saanut hänestä kiinni. Soittokohtaukset taasen loistavat sekä animaatiossa, että äänessä ja sarja olikin erittäin nättiä katsottavaa. Eka kausi ei kuitenkaan ehdi kertoa kaikista hahmoistaan, eikä siinä todellakaan päästä isoihin kisoihin asti. Toinen kausi on kuitenkin tullut juuri ulos, joten enköhän siihenkin tartu vielä jossain vaiheessa.

2 kommenttia:

  1. Sama asia mulla. Euphoniumista ei oikein osannut odottaa mitään mestariteosta, mutta kyllä se yllätti. Ainakin musiikkianimeista puhuttaessa se on varmaan lempparini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musiikkielementti onnistuikin sarjassa kaikista parhaiten ja orkesterimusiikki oli siinä mielessä kiehtova valinta, kun siihen ei useinkaa törmää edes tosi elämässä. Viihdyttävä sarja oli ja sitä kiva katsoa. Ja varmastikin tällä sarjalle löytyy oma kannattajakuntansa

      Poista