lauantai 10. joulukuuta 2016

Joulukalenteri - 10. luukku


Aika rientää aivan hirveän nopeasti, sillä jouluun on enää kaksi viikkoa aikaa. Ja sehän tarkoittaa sitä, että vuorossa on luukku 10. Pirtsakka ja värikäs Hanayamata pääsi eilen sijalle 16 pistein 46.

Shiki


Kokonaisuus: 8,5
Hahmot: 7
Toteutus: 7
Tarina: 8
Animaatio: 7
Musiikki: 9
Yhteensä: 46,5

Olen oikeasti yllättynyt, ettei Shiki päässyt kymmenen parhaan joukkoon, sillä se on yksiä lempisarjojani. Mutta toisaalta tänä vuonna on tullut katsottua niin laadukkaita sarjoja, että kilpailu on niiden välillä todella kovaa. Ja hei Shiki on sentään TOP 15:sta :). Mutta siis asiaan. Jos puhutaan oikeasti karmivasta animesta, niin Shiki on juuri sitä. Kaikki tässä sarjassa aina animaatiosta musiikkiin on jotenkin todella selkäpiitä karmivaa. Sarjan tunnelma on todella kylmäävä sekä pelottava. Sarja on myös sopivan psykologinen ja jännittävä, eikä se missään vaiheessa laannu liian tylsäksi. Shiki on myös loistava esimerkki siitä kuinka katsojan ajatusmaailma käännetään päälaelleen yhdessä hetkessä, jolloin katsoja alkaa kyseenalaistamaan kaiken. Sarjan musiikki on myös loistavaa aina alku- ja lopputunnareista sarjan OST:hen. 

Onko sarjassa sitten huonoja puolia? Kyllä vaan on. Shikin terävä ja erikoinen animaatio on hyvin silmiin pistävää eikä se varmasti miellytä kaikkia. Varsinkin hahmojen painovoimaa uhmaavat hiukset ovat aika hämmentävät. Animaatioon kuitenkin tottui aika nopeasti ja se loppujen lopuksi luo oman särmänsä sarjaan. Sarjan hahmot taas käyttäytyvät välillä todella tyhmästi ja inhottaviksi hahmoiksi voisi luokitella suurimman osan. Sarjalla on myös paha tapa unohtaa jotkin hahmonsa. Vioistaan huolimatta Shiki on aivan loistava katsomiselämys ja suosittelen sitä kaikille kauhun ystäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti