torstai 1. joulukuuta 2016

Joulukalenteri - 1. luukku

Hyvää alkavaa joulunodotusta kaikille ja niin vaan taas kerran kävi niin, että se joulukuun ensimmäinen päivä koitti näinkin pian. Se kurja... Tämähän tarkoittaa siis sitä, että joulukalenteri starttaa tänään.


Kertaan vielä pikaisesti mistä tämän vuoden joulukalenterissa on kyse: kalenterin aihe on tämän vuoden parhaat katsotut animet (sarjat ja elokuvat). Listassa tulee siis olemaan sarjoja jotka olen katsonut vuonna 2016. Joulukalenterin ensimmäisestä luukusta paljastuu vuoden "huonoin" tai ei-niin-vaikuttavin anime ja jouluaattona taas saamme tietää, mikä sarja on mielestäni ollut kaikkein paras. Pisteitä olen antanut kuudesta kategoriasta, jotka ovat kokonaisuus, hahmot, toteutus, tarina, animaatio sekä musiikki. Jokaisesta kategoriasta on mahdollista saada 10 pistettä eli näin ollen lopullinen maksimipistemäärä on 60. Näin siis lyhyesti ja ytimekkäästi.

Tänä vuonna olen katsonut yhteensä 27 animea, joten kolme animea jää heti kättelyssä joulukalenterin ulkopuolelle. Lupasin kuitenkin joulukalenterin esittelyssä, että mainitsen nämä kolme sarjaa ja niin aion myös tehdä:

Kantai Collection ~ KanColle


Kokonaisuus: 6
Hahmot: 6,5
Toteutus: 6
Tarina: 8
Animaatio: 6
Musiikki: 6
Yhteensä: 38,5

KanColle vaikutti aluksi hyvältä tapaukselta, mutta se lässähtää totaalisesti loppua kohden. Se ei saa mitään olennaista aikaan, vaan se tuntuu vain jankkaavan paikallaan. Harmillista tässä on se, että KanCollella on niin kiinnostava pahis. Sarja olisi saanut paljon enemmän irti itsestään, jos se olisi keskittynyt enemmän vakavampaan teemaan. Tytöt ovat ihan kivoja, mutta järjestäen kliseisiä ja unohdettavia. 3D-animaatio on aika kuraa ja musiikkikin jää aika pliisuksi.


Neon Genesis Evangelion


Kokonaisuus: 6
Hahmot: 5
Toteutus: 5
Tarina: 8
Animaatio: 7,5
Musiikki: 7
Yhteensä: 38,5

Neon Genesis Evangelion sai yhtä paljon pisteitä kuin KanColle. NGE oli itselle pienoinen pettymys, sillä se kompuroi hirveästi tarinansa ja toteutuksensa kanssa. Varsinkin sarjan loppuhuipennus on melko hämmentävä. Sarjan hahmotkin passasivat enemmän ärsyttämään kuin herättämään sympatiaa, varsinkin Shinji sai hermot kiristymään. Plussaa kuitenkin sarjan kohtuu hyvästä musiikista sekä animaatiosta joka on kestänyt aikaa.


Highschool of the Dead


Kokonaisuus: 6
Hahmot: 6
Toteutus: 6
Tarina: 8
Animaatio: 6
Musiikki: 8
Yhteensä: 40

Highschool of the Deadia eeppisempää tis... eikun siis selviytymissarjaa saa kyllä hakea. Sarja onnistuu viihdyttämään eeppisyydellään sekä tavattoman tasokkaalla musiikillaan, mutta siihen se jääkin. Touhu vedetään välillä niin naurettavaksi, ettei sarjaa voi edes ottaa tosissaan. Loppu on yhtä suurta cliffhangeria mikä jättää vähän pahan maun suuhun. Animaatio on ihan kelvollista, mutta tissien liikkeet ovat aika legendaariset.


Osasin oikeastaan odottaa, että juuri nämä kolme sarjaa tippuvat kalenterista, sillä ne kompuroivat niin monissa asioissa. Mutta se niistä maininnoista. Nyt päästään asiaan eli on aika paljastaa anime, mikä siellä ensimmäisen luukun takana jo odottaa. Vuoden 2016 24. paras anime on:

Akame ga Kill


Kokonaisuus: 7
Hahmot: 7
Toteutus: 6
Tarina: 8
Animaatio: 6,5
Musiikki: 7
Yhteensä: 41,5

Akame ga Killin tarina oli todella koukuttava heti alusta asti ja pidin sarjan nopeasta menosta ja taistelukohtauksista todella paljon. Sarjan ote alkaa kuitenkin lipsua puolenvälin jälkeen ja loppuun onkin isketty kaikki loput ideat mitä löytyy ja niin paljon asioita jää selittämättä. Mutta vaikka sarjan loppu nyt oli mitä oli niin, Akame ga Kill osasi omalla tavallaan olla sympaattinen ja surullinen tarina. Sen viihdytysaste on melko korkea ja ihme kyllä tykkäsin melkein kaikista sarjan hahmoista (jotka nyt vain tuppaavat kuolemaan sarjan aikan :´(). Sarja keskittyy liikaa turhiin asioihin ja olennainen asia jää kokonaan unholaan. Sarjan musiikki on melko keskivertoa, mutta ihan mukiin menevää ja ajaa asiansa. Mainittakoon animaatiosta sen verran, että se onnistuu aina välillä yllättämään, mutta välillä se on taas melko kehnoa. Akame ga Kill oli sarja miltä odotin ehkä enemmän, mutta se on kuitenkin sarja mikä tekee loppuun sen mitä se on aikonutkin. Tuskin sarjan pariin enää palailen, mutta jotkut saattavat tykätä sarjasta enemmän kuin minä, sillä sillä on omat hetkensä. Tää sarja rikkoo sut...

5 kommenttia:

 1. Niin tuo kaverini sanoi joskus että High School of the Dead olisi oikeasti todella hyvä sarja jos siinä ei olisi niin paljon yliampuvaa fanipalvelua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. HOTDn idea on hyvä ja selviytymistarinat ovat aina kiinnostavia, mutta turha tissien esittely syö sarjaa hirveästi. Fanservice valtaa kaiken!

   Poista
 2. Hurjan kiva että kirjoitat katsomistasi sarjoista joulukalenterin muodossa!

  Evangelionista on pakko kommentoida, että luin tänä vuonna sarjan mangaversion ja tykkäsin siitä paljon enemmän kuin animesta. Toimintakohtaukset eivät ole yhtä selkeitä kuin animessä mutta ote hahmoista tuntuu paljon sympaattisemmalta kuin animessa ja varsinkin hyvin erilainen tulkinta Shinjistä oli tosi mielenkiintoinen. Suosittelen kokeilemaan jos sarja ei ole mangana vielä tuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa että tykkäät ^^

   Evagelioniin tutustuinkin alun alkaen mangana ja itsekin tykkään siitä enemmän kuin animesta. Varmaan sen takia anime ei iskenytkään niin hyvin, sillä manga on mielestäni vähän tasapainoisempi ja paremmin toteutettu kuin anime. Ja pidin eritoteen hahmoista paljon enemmän mangassa.

   Poista
 3. niilo22 käyttää sun kuvaa videonsa thumbnailissa. https://www.youtube.com/user/niilo22/videos

  VastaaPoista