lauantai 25. kesäkuuta 2016

Blogger Regonation AwardIlahduin ja innostuin todella paljon, kun Pyörivän nuolen Vilhelmiina antoi minulle blogihaasteen/tunnustuksen joka tunnetaan nimellä Blogger Regonation Award. Kiitos vielä Vilhelmiina! Haasteen säännöt kuuluvat seuraavasti:

Ohjeet palkinnonsaajalle:
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajiksi

Auts! Aika paha. Kymmenen blogia on melkoinen määrä. Katsotaanpas mitä löytyy... Lähetän palkinnon sekä postaushaasteen seuraaville 7:lle blogille (toivottavasti he eivät ole ehtineet saada tätä):

Kuroi Diamond
Cake & Cosplay
Siniristiotakut
Futoi Yatsu
Harakan varpaat - ajatuksia sarjakuvista
Shievanime
animepyon

Kuinka aloitit bloggaamisen?


Bloggaaminen alkoi oikeastaan omalla kohdalla vähän vahingossa, sillä kolmisen vuotta sitten perustin ensimmäisen blogini kaverin kanssa. Blogi oli tuolloin päivikirjan tyyppinen, enkä oikeastaan kirjoittanut sitä edes vakavissani. Tuon blogin kirjoittaminen alkoi kuitenkin maistua nopeasti puulta ja vuoden kuluttua blogini oli aivan kuollut. Halusin kuitenkin jatkaa bloggamista, mutta eri teemalla. Animen ja mangan harrastajana halusin blogini liittyvän niihin. Animearvostelujen tekeminen kiinnosti ja tuntui kaikkein luontevimmalta polulta, joten asia oli päätetty tuolta seisomalta. Olin alussa vähän huolissani miten jaksan pitää blogia elossa, mutta se huoli on näköjään osoittautua turhaksi, sillä olen enemmän kuin nauttinut kirjoittamisesta tämän teeman parissa. Aihepiirini on tosin hieman laajentunutkin ja voi laajentua tulevaisusdessakin. Siinä taitaakin olla kaikki nätissä paketissa minun blogistani ja siitä miten eksyin bloggaamisen ihmeelliseen maailmaan.


Ohjeita aloitteleville bloggaajille


Koen itseni vielä keltanokaksi bloggaamisen saralla, mutta muutaman vihjeen (jokseikaan kauhean uutta) voisin kyllä jakaa:

1. Valitse aihe. Tämä on tietekin varmaan itsestäänselvää, mutta aihe on bloggaamisessa kaikista tärkein, sillä sillä on niin monia vaikutuksia. Aihetta valitessa kannattaa miettiä jaksatko kirjoittaa aiheesta parinkin vuoden päästä. sillä äkillinen päähänpisto ei välttämättä kanna kauas. Jos aihe ei kuitenkaa ole mieluisa ei siitä jaksa kirjoittaakaan. Pidä aihe kuitenkin selkeänä. Ei kannata alkaa tunkemaan kaikkia ideoita yhteen menoon, sillä blogi saattaa muuttua sekavaksi.

2. Kirjoita ideat muistiin. Puhun  nyt omasta kokemuskestani, sillä mikään muu ei voi olla inhottavampaa kuin se, että sinulla on ollut jokin loistava idea mistä voisit kirjoittaa blogissasi, mutta jonka unohdat koska et ole kirjoittanut sitä ylös. Jos et pääse kirjoittamaan ideoitasi heti koneelle, niin pelkkä paperilappukin riittää. Myös käteenkin voi raapustaa jos paperiakaan ei ole saatavilla.

3. Panosta ulkoasuun. Ulkoasua viilatessa kannattaa miettiä sitä lukijan näkökulmasta. Liian sekava ja tylsä ulkoasu ei kiinnosta lukijoita, eikä saa näitä lukemaan blogia. Valitse väriteema tai jokin aihe jonka ympärille rakennat blogin. Kiinnitä myös huomiota tekstin kokoon ja selkeyteen. Älä myöskään ahda blogiasi liian täyteen.

4. Miksi kirjoitat? Mitä haet kirjoittamisella; ehkä omaa aikaa? Kenties haluat vain purkaa tunteitasi tai harjaannuttaa kirjoitustaitojasi? Vai haluatko vain keskustella asiasta muiden kanssa? Tietäessäsi mitä haet osaat rakentaa blogisi paremmin ja keskityt paremmin. 

5. Lue muita blogeja. Muiden blogeja lukiessasi opit kaikista parhaiten. Saat myös muiden blogeista hyviä vinkkejä omaan blogiisi. Uskaltaudu myös kommentoimaan muiden tekstejä.

6. Luo oma tyylisi. Älä ota paineita siitä, että blogisi ja tekstiesi tulisi olla juuri tietyn tyyppisiä. Kaikki kirjoittavat eri tavalla kokeimistaan asioista, joten sinulle sopiva tyyli on oikea tyyli. Meitä olla tehty samasta muotista ja erilaisuus on valttia. Kokeile erilaisia kirjoitustapoja ja kehitä itsellesi oma, luontevin tyyli kirjoittaa.

7. Kirjoita säännöllisesti. Säännöllinen kirjoittaminen pitää lukijat kiinnostuneina ja hereillä blogiasi kohtaan. Mieti mikä on sinulle sopiva tahti; kerran viikossa vai kerran kuukaudessa? Liian nopea tahti voi kuitenkin saada lukijoiden kiinnostuksen lopahtamaan.

Ja vielä lopuksi pieni kevennys :)

HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE!

2 kommenttia:

  1. Hei kivaa kun teit tämän haasteen näin pian, tätä oli kiva lukea! Hyviä vinkkejä olit listannut ja ihan ykkösenä tuo ideoiden ylös listaaminen. Minä listaan niitä useampaan paikkaan, mikä ei ole kovin hyvä idea sillä sitten joudun miettimään että mistä löydän"sen jonkun mahtavan idean joka tuli aiemmin mieleeni mutta jota en enää muista". :D

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos ja hyvä että pidit. Teen aivan samaa kuin sinä kirjoittelen ideoita ylös joka paikkaan. On tullut todettua huonoksi ideaksi ja nykyään kannankin mukanani aina ns. Ideavihkoa. Ideoita syntyy nimittäin aika erikoisissakin paikoissa ;D

    VastaaPoista