keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Luukku 23: Paras lopputunnari

Usein sitä kuule sanottavan, että lopputunnari ei ole yhtä tärkeä kuin alkutunnari. Itse olen aivan toista mieltä. Lopputunnari on se joka luo hyvän lopun sarjalle, antaa katsojan rauhoittua ja koota ajatuksiaan. Se saattaa olla jopa se joka antaa intoa jatkaa eteenpäin sarjaa. Itse olen kuitenkin tajunnut lopputunnareiden tärkeyden vasta näin vanhemmalla iällä (kohta 20v.), sillä nuorempana usein vain skippasin lopputunnarit ja siirryin seuraavaan jaksoon. Silloin jakson päätös uupui eikä se tuntunut yhtä hienolta tai ehjältä kokonaisuudelta. Joskus lopputunnaria oikein odottaa, kun se alkaa sarjan lopussa. Sellainen lopputunnari seuraavan luukun takaa paljastuukin.

Arvoisat lapset ja lapsenmieliset, vuoden 2015 paras lopputunnari on:

Lolitoja ja räiskettä täynnä olevan BlackBulletin lopputunnari Tokohana!

Black Bullet on saanut kovaa kritiikkiä mm. sen lopun takia. Mutta jos tämä sarja jotain osaa niin se on musiikki. Harvoin lopputunnari on parempi kuin alkutunnari, mutta tässä tapuksessa Tokohana on parempi kuin alkutunnari BlackBullet. Joka on kuitenkin myös loistava kappale. Tokohana on kappaleeltaan vähän synkkä ja surullinen, mikä istuu loistavasti sarjaan. Kappaleen melodia vaihtelee rauhallisesta ja surullisesta todella voimakkaaseen ja upeaan tulkintaan.  Laulaja Nagi Yanagin loistavan kuuloinen ja kirkas ääni luo lopputunnarille upean tunnelman. Kappale vie ehdottomasti jalat alta ja tuntuu sisuskaluissa asti. Ehdoton kuunneltava jos pidit sarjan alkutunnaristakin. Mutta mitäpä lopputunnari olisi ilman animaatiota? Tokohana-kappaleeseen synkattu animaatio on aivan loistavaa ja se luo epätoivoisen tunnelman kappaleen kanssa. Lopputunnari keskittyy yhteen sarjan päähahmoista Enjuun ja se tuokin upeasti ilmi tämän yksinäisyyden ja avuttomuuden. Animaatio laatu on myös kaunista ja loisteliasta. Varsinkin Enjun puvun muutos, sekä kukat ja niiden putoavat terälehdet (vai sulkiako ne olikin?) on tehty upeasti ja ne erottuvat tummasta taustasta. Animaation värimaailma on myös kaunista katsottavaa. Vaikka se onkin suurelta osin hyvin tummaa ja sinisen sävyjä käytetään paljon, se kuitenkin iskee lopputunnarin lopussa kauniin keltaisen ilotulituksen päin kasvoja, mikä oli mielestäni hieno veto. Kapppaleen alussa tunnelma on erittäin raskas ja synkkä, mutta lopussa kapplaeen tunnelma on jo huomattavasti kevyempi ja taustat ovat valoisempia. Animaattorit ovat selvästi osanneet leikkiä väreillä lyömättä yli. Parempaa lopputunnaria saa etsiä.

Upealla tulkinnalla ja kauniilla animaatiolla ja laululla Tokohana ampuu itsensä kärkeen ja on ansaitusti saanut paikkansa vuoden 2015 Joulukalenterissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti