torstai 17. joulukuuta 2015

Luukku 17: Paras yaoi-anime

Yaoi-sarjat usein merkataan joko tyttöjen päivuniksi tai sitten homopoikien unelmaksi. Onhan se niin, että genre on enemmään tyttöjen suosiossa, mutta yhtä hyvin pojat voivat niitä katsoa. Yleisin käsitys yaoista on se, että siinä vain vahvempi osapuoli vain raiskaa toisen ja molemmat ovat karkea kasvoisia raavaita miehiä. Näin ei kuitenkaan aina ole ja usein yaoi onnistuu yhdistämään tunteita ja luomaan todentuntuisempaa kemia hahmojen välille paremmin, kuin useampi "hetero"sarja. Luukun 17 sarja on parhaimpia ja tunnepitoisimpia sarjoja mitä olen pitkään aikaan katsonut.

Arvoisat heterot, pit ja homot, vuoden 2015 paras yaoi-anime on:

 Söpöäkin söpömpi Love Stage!

Love Stagen idea perustuu heti alussa tapahtuvaan väärinkäsitykseen, jonka jälkeen ystävämme alkavat setvimään välejään ja suhde alkaa kehittyä. Vaikka sarjan idea ei ole mitenkään omaperäinen, tarina kerrotaan kuitenkin niin onnistuneesti ja kiinnostavasti, että sitä on pakko seurata loppuun asti. Parivaljakkomme suhde kehittyy koko ajan sarjan aikana ja heidän hahmojensa kasvamista on kiva seurata. Love Stage ei kuitenkaan ole pelkkää rakkautta ja söpöilyä, vaan päähahmojemme suhde alkaa käytännössä aivan nollasta. Sarjassa on myös loistavasti juonenkäänteitä, jotka on mahdutettu oikein hienosti niinkin pieneen jaksomäärään. Miksei tällaisia sarjoja tehdä enemmän!
Sarjan hahmot ovat kaikki persoonallisia ja joitakin stereotypiota on rikottu kivasti. Uke ei ole pelkkä valittava neiti, vaan tälle on annettu oma persoonallisuus. Semekään ei ole mahdottoman dominoiva, jolle uke ei mahda mitään. Päähahmojemme lisäksi sivuhahmot ovat kaikki mahtavia ja jokainen löytää varmasti jonkun samaistuttavan hahmon.

Love Stagen värimaailma on aivan loistavaa. Koko sarjan miljöö on oikeaa silmäkarkkia jota saa vatsansa täyteen. Kauniit vesiväritaustat ovat aivan loistavia ja yksityiskohataisia. Hahmojen malli on suoraansanottuna söpö. Varsinkin hahmojen kasvonpiirteet ovat oikein suloiset ja söpöt. Jos ei yaoista muuten välitä niin tätä sarjaa kannattaa katsoa jo pelkästään sen visuaalisen ilmeen ja animaation takia. Musiikki on tosi pirteää ja mukavaa kuunneltavaa. Siitä tulee elävästi mieleen 2000-luvun alku. Se sopii loistavasti sarjan henkeen ja tuo pirteyttä siihen.

Loistavan tarinan kuljetuksen ja kauniin animaation ja visuaalisen ilmeen takia Love Stage! on paikkansa ansainnut vuoden 2015 Joulukalenterissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti