sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Luukku 20: Tunteita herättävin anime

Vuosi 2015 on ollut täynnä anime-sarjoja, jotka ovat herättäneet kunnon tunteiden purkauksia. Tietenkin suurin osa näistä ovat saanet minut itkemään vuolaasti, mutta osa on nostattanut vihan tunteita pintaan tai toinen saanut tosi hyvälle mielelle. Vuoden tunteita herättävin sarja onnistui herättämään tunteita laidasta laitaan, mutta se lyö yli surullisuudessaan.

Arvoisat naiset ja herrat, vuoden 2015 paras tunnepurkausanime on:

Ystävyydestä ja rakkaudesta kertova AnoHana!

Tämä sarja ei varmaankaan tullut monelle yllätyksenä, varsinkin jos on kyseisen sarjan katsonut. Sarja käsittelee uskomattoman hyvin monia synkkiä ja vakavia aiheita, mutta pystyy kuitenkin pitämään itsenä pirteänä ja iloisenakin. AnoHana kertoo uskomattoman eheän kasvutarinan vain 11 jakson aikana ja jokaiseen kuuteen hahmoomme ehditään tutustumaan. Mutta puhutaan nyt siitä tunteiden herättämisestä. Sarja herättää katsojissa monenlaisia tunteita, sillä samaan aikaan kun katsoja tuntee turhautuneisuutta hahmojen suhteiden johdosta, tuntee sitä samalla sympatiaa kovia kokeneiden päähahmojen takia. Hahmot herättävät myös inhoa, kun osa käyttäytyy aivan hiton tökerösti toista kohtaan vain oman epävarmuutensa takia. Katsoja myös kokee sen kovan epätoivon, minkä hahmot kokevat. Mutta se kaikki surullisuus mitä sarjassa on aivan hämmästyttävää. Sarjan aikana itkee ainakin kerran (loppuhuipennus!), mutta meikäläinen itki ainakin kolmeen kertaan sarjana aikana. Itse rakastan sitä kuinka sarja herättä tällaisia voimakkaita tunteita sillä siitä tietää, että sarja on ainakin jossakin onnistunut. Sarja jättää kuitenkin aivan uskomattoman hyvän olon, mikä on animeille nykyään jo harvinaista. Se tunneskaala minkä katsoja tuntee on aivan sanoinkuvaamaton. Sen takia jokaisen tulisi kokea se itse, sitä on liian vaikea kuvata sanoin. 

Siihen kaikkeen tunteiden purakutumiseen vaikutta kuitenkin tarinan lisäksi myös musiikki sekä animaatio. Animaatio on upeaa ja se osaa luoda mahtavia tunnelmia tilanteeseen kuin tilanteeseen. Värien ja valojen käyttö on aivan upeaa ja lisäävät tunteellisuutta hetkeen. Sarjan upea musiikki osaa myös asiansa. Se on tosi herkkää ja surullista. Vaikka ei tietäisikään kappaleiden sanojen merkitystä, niistä välittyvä tunne on ihmeellistä ja koskettavaa. Musiikkia kuunnellessa rentoutuu ja keskittyy sarjaan tosissaan.

Tämä kyynelkanavien avaaja on ehdottomasti paikkansa ansainnut vuoden 2015 Joulukalenterissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti