perjantai 8. joulukuuta 2017

Your name - aika rakkauden ja tähtitaivaan

Jopa ympäri maailmaa suosioon noussut Your name näyttää olevan edelleen kovassa nosteessa, sillä sen mangasovituskin on löytänyt tiensä Suomen markkinoille. Makoto Shinkain elokuvan mangajulkaisua olin osannut odottaakin, sillä on elokuva sen verran kovassa huudossa Suomessakin. Kyseessähän on jo kolmas vai neljäs julkaisu Suomessa, joka pohjautuu johonkin elokuvaan tai sarjaan. Ilmeisesti nämä sarjat myyvät ihan hyvin, sillä vähän väliä putkahtelee uusia julkaisuja. Itsekin olen kyllä kohtalaisen hyvin viihtynyt kyseisten sarjojen parissa.

Your namen tarinaa ei varmaan tarvitse käydä sen ihmeellisemmin läpi, sillä uskoisin sen olevan kaikille edes jokseenkin tuttu. Päähahmomme on siis Mitsuha, nuori maalaistyttö, joka eräänä päivänä sattuu heräämään tokiolaisen pojan ruumiissa. Samaan aikaan kyseinen poika herää Mitsuhan ruumiissa. Pian meillä on soppa valmis täynnä komediaa, nuorten draamaa ja ajan kanssa juoksemista.Tykästyin heti mangasovituksen kerrontatyyliin, sillä se eroaa elokuvasta jonkin verran eikä näin ollen tee mangasta täyttä elokuvan kopiota. Tietenkin mangassa asiat on kuvattava eri tavalla, koska kuva ei liiku, mutta Your namessa se on toteuttetu todella hyvin. Jotkin asiat myös poikkeavat hieman itse elokuvan tarinasta ja mielestäni manga on ainakin tähän asti selittänyt asiat jopa hieman paremmin mitä elokuva. Mangaan on tuotu myös hieman lisää sisältöä erilaisialla kohtauksilla ja katsoja pysyy paljon paremmin perässä nuorten menosta. Manga onkin yhtä vetovoimainen ja tunnelmaltaan saman tyyppinen kuin elokuvakin, jolloin siitä jää lukemisen jälkeen lämmin tunne ja sen lukemista haluaisi vain jatkaa.

Visuaalisesti mangahan ei ole yhtä näyttävän kaunis, mutta se ei edes haittaa sillä Ranmaru Kotonen kädenjälki on kivaa katsottavaa. Kotonen piirrostyyli ei ehkä ole omaleimaisin, mutta se on selkeää eivätkä ruudut tunnu liian täyteen ahdetuilta. Erityisesti pidin hahmojen ulkonäöstä, sillä ne eivät ole täysiä kopioita elokuvasta, mutta niillä on silti samat tunnistuspiirteet. Kotone osaa myös piirtää eloisia ilmeitä ja hallitsee hahmojen kehonkielen. Painolaatu on taas kerran taattua Sangatsu Mangaa ja käännöskin toimii hyvin. Jos tykkäsit Your namestä elokuvana, niin löytyy mangastakin ihan varmasti iloa tunniksi tai pariksi. Kyllähän tätä nyt passaa suositella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti