perjantai 29. joulukuuta 2017

Anime ja animea eli mitä tuli katsottua

2017 vuotta on enää jäljellä pari päivää, joten alkaa olla hyvä aika kartoittaa kuluneen vuoden katsottuja animeja. Tämä vuosi on ollut erittäin hyvä animen katsomisen suhteen ja olenkin katsonut kuluvan vuoden aikana hyvin erilaisia sarjoja. Myös Inuyashan, joka on ollut pitkään ikuisuusprojektini, sain katsottua loppuun. Olen myös katsonut tänä vuonna monia klassikkoja ja suosikkeja, kuten Princess Tutu, Clannad, Zetsuen no Tempest, Madoka Magica ja You lie in April. Valitettavasti bloggaaminen sarjoista, joista haluaisin kirjoitella on vähän jäänyt, ja kirjoitusjono kasvaa uhkaavasti koko ajan. En halua kuitenkaan typistää sitä, sillä minulla on monesta sarjasta niin paljon sanottavaa. Mutta anyway koko vuoden saldoksi tulee 34 animea. Tarkempi jaottelu näistä alhaalla. Elokuvia tuli katsottua tänä vuonna melko vähän, mutta muuten katsoin enemmän animea kuin aikaisempina vuosina. Aiempi ennätys rikkoutui helposti. Mutta koska animea on tullut katsottua tavallista enemmän, niin mangojen lukeminen on jäänyt taasen vähän vähemmälle. Ehkä vuosi 2018 tulee olemaan parempi senkin suhteen.


Sarjat:

Katsotut
Digimon Adventures
Love Live
Aoi sekai no chuushin de
Yurkikuma Arashi
Rakudai kishi no Cavalry
Madoka Magica
Aldnoah Zero
Rainbow: Nisha Rokubou no Shichini     
Danganronpa + despire arc + future arc + hope arc
Psycho pass
You lie in April
Princess Tutu
Revolutionary girl Utena
Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu
Yuri on Ice
Nanbaka
Flip Flappers
Non non Biyori
Casshern Sins
Basilisk
Inuyasha

Dropatut
Kannazuki no Miko
Urara Meirochou

Kesken
Natsume Yuujinchou
Boku no Hero Academia
Gintama

Elokuvat:
Kimi ni no wa
Bakemono no Ko
Kizumonogatari

Kuten listasta huomaa katsomiseni painottuu edelleen fantasiaan, toimintaan ja jännitykseen. Myös hyvin synkkiä sarjoja on listalla useampi. Sarjojen pituudet vaihtelevat kolmesta jaksosta aina 54 jaksoon. Suurin osa sarjoista on kuitenkin ollut yli 20 jakson mittaisia, sillä joillakin sarjoilla on useampi kausi. Olen ylpeä siitä, että olen alkanut päästä yli 24-jakson-kirouksesta, enkä ole tyytynyt vain 12 jakson sarjoihin. Pidempien sarjojen aloittaminen on edelleen haastavaa, mutta yli 20 jakson sarjat eivät tunnu enää missään. Pisin katsomani sarja tänä vuonna on kiistatta Digimon Adventures, jonka uudelleen katsomista olin jemmaillut jonkin aikaa. Lyhin sarja taas on Aoi sekai no chuushin de.

Vuoden parhaiksi katsottaviksi osoittautuivat taas Casshern Sins, Natsume Yuujinchou, Princess Tutu, Kimi ni ni wa, Clannad, Rakudai kishi no Cavalry, Yuri on Ice sekä Nanbaka. Osa näistä sarjoista olivat positiivisia yllätyksiä, kun taas toisista melkein jo tiesi niiden olevan hyviä. Muutenkin tämän vuoden animeista suurin osa on todella hyviä, eivätkä mitään pettymyksiä. Huonoimpien sarjojen kastiin kuuluvat taas Yurikuma Arashi, Aoi sekai no chuushin de sekä kaksi dropattua sarjaa; Kannazuki no Miko ja Urara Meirochou. Lesbokarhut on sellainen sarja joka vain menee yli hilseen eikä sopinut mulle yhteen. Aoi sekain kohdalla taas otin tietoisen riskin, joten sarjan huonous ei tuullut yllätyksenä. Mikot joutuivat taas dropattavaksi, koska en kestänyt mieshahmon ääntä eikä tarina napannut. Urara Meirochou taas oli vaan yksinkertaisesti tylsä.

Siinä pieni yhteenveto animevuodesta 2017. Näissä merkeissä jatketaan siis kohti uutta vuotta ja uusia haasteita. Toivottavasti teilläkin oli animen ja mangan täyteinen vuosi! Tämä jääneekin vuoden 2017 viimeiseksi postaukseksi, joten toivotan jo tässä vaiheessa oikein hyvää Uutta Vuotta 2018! Muistakaa ottaa rennosti ja katsoa paljon animea! Näkyillään ensi vuonna!


2 kommenttia:

  1. Yuri!!!on Ice oli mielestäni liian yliarvostettu, ja sitä hypetettiin vain 7 jakson oletetun pussauskohtauksen takia. Juoni oli hyvä sinänsä mutta suhteen kehitys jäi vajaaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän YOI ole mikää maata mullistava anime, muttaa ajaa asiansa kohtuullisen hyvin vaikka onkin monelta osin vain keskiverto. Ja sarjahan on suunnattu juuri tytöille, joita yuurin ja victorin paritus kiinnostaa. Myönnän itsekin että pidin sarjasta juuri heidän takiaan, mikä ei taas toisaalta väärinkään ole. Joku tykkää ja joku ei, ja mielipiteitähän on monia :)

      Poista