perjantai 1. joulukuuta 2017

Nyt se alkaa; joulukuu ja animehaaste

Heissuli vei ja hellät tunteet! Se olisi sitten joulukuu alkanut ja joulu kolkuttelee jo pikkuhljaa ovella. Ehkä mun pitäisi tuntea jonkilaisia paineita, sillä en ole hommannut vielä kuin yhden ainoan joululahjan... Mutta siis mennään asiaan, sillä en ole ajatellut pohtia tässä postauksessa sitä, miten myöhään taas todennnäköisesti jätän kaikkien lahjojen oston. Näinä kahtena vuotena, kun blogini on ollut pystyssä, mulla on ollut tapana tehdä animeaiheista joulukalenteria. Tänä vuonna ei kuitenkaan ole sellaista luvassa. Ja siihen on kaksi syytä; ensinnäkin mulla ei riitä aika, koska koulutehtäviä pitäisi saada tehtyä ja kalentereiden tekemiseen menee kuitenkin niin paljon aikaa, vaikka yrittäisin kuinka tehdä niistä minimalistisia. Ja toiseksi, tämä on ehkä se suurin syy, mä olen vain liian laiska. En ole oikeesti edes yrittänyt asennoitua kalenterin tekemiseen, sillä mielenkiintoa sen tekemiseen ei vain ole. Ehkä ensi vuonna taas innostuisi.

Mutta älkää huoliko, sillä olen kehitellyt joulukuuksi ja itseasiassa koko ensi vuodeksi jotain muuta. Nimittäin animehaastetta. Olen tämän vuoden aikana hurahtanut aivan täysin lukuhaasteisiin, ja olenkin osallistunut eri teemaisiin ja eri pituisiin haasteisiin pitkin vuotta. Niiden innoittamana päätin lähteä kokeilemeen toimisiko samanlainen konsepti myös animen suhteen. Tällaisia haasteita ei animeskenessä mielestäni kovinkaan ole, tai ei niitä ainakaan omalle kohdalleni ole sattunut.


Kyseessähän on siis puhtaasti leikkimielinen haaste. Ohessa on 50 kohdan lista erilaisista perusteista, joilla valita katsottavaa vuonna 2018. Haasteen tavoitteena on innostaa katsomaan myös sellaisia sarjoja tai elokuva, joihin ei ensimmäisenä olisi tarttumassa. Animehaaste on myös stressitön haaste. Ei ole siis vaarallista, vaikka kaikkia 50 kohtaa ei saisikaan toteutettua tai yhdellä animella tulisi kuitanneeksi useammankin rivin. Kohtia saa myös soveltaa sen mukaan, miten itse asian näkee. Omalla tyylillään osallistuminen on siis sallittua ja ennen kaikkea suotavaa. Tärkeintä on saada uusia, yllättäviä ja ilahduttavia katsomiselämyksiä.

Haasteeseen osallistua kuka tahansa ja ilmoittautua voi joko Twitterissä (joko mun profiiliin tai haasteen omalle twitter-tilillä), kommentoimalla tähän postaukseen tai yläpalkissa olevaan Animehaaste 2018 -sivulle. Ilmoittautuminen ei kuitenkaan ole pakollista, vaan haastelistan voi vaan kopioida ja tehdä itsekseenkin. Aikaa haasteen suorittamiseen on 1.12.2017 - 30.11.2018. Haasteeseen voi siis hypätä koska tahansa mukaan, vaikka keskellä vuottakin. Haastehan pyörii pääasiassa twitterissä sekä täällä blogissani, joita seuraamalla pysyt kaikista parhaiten perillä haasteen etenemisestä. Ja jos kysyttävää tulee haasteeseen tai sen kohtiin liittyen, niin aina saa tulla kysymään twitterissä tai kommenteissa.

Toivottavasti mahdollisimman moni innostuisi haasteesta, sillä yhdessä tekeminen on kaikista parasta! Toivotankin iloista animehaastetta kaikille!


Animehaaste 2018:

1. Anime, jolla on sinulle nostalgia-arvoa
2. Anime-elokuva
3. Hyvän mielen anime
4. Kiinnostuit sarjasta alkutunnarin takia
5. Klassikko
6. Maratoonattu sarja
7. Anime, joka julkaistu Suomessa
8. Anime, jossa on vakavasti sairas henkilö
9. Anime, jossa kukaan ei kuole
10. Anime lempistudioltasi
11. Vuoden 2018 uutuusanime
12. Animen päähahmo saa sinut hakkaamaan päätäsi seinään
13. Anime, jossa kokkaus on suuressa osassa
14. Anime, jonka katsomista olet suunnitellut jo pitkään
15. Mecha-sarja
16. Pelin pohjalta tehty anime
17. Anime, josta et ole aiemmin kuullut
18. Ystävän/ tutun suosittelema anime
19. Animen OST on loistava
20. Pettymyksen tuottanut anime
21. Johonkin tuoteperheeseen kuuluva anime
22. Kaverin kanssa katsottu
23. Omana syntymävuonnasi julkaistu anime
24. Fantasiasarja
25. Anime, joka ylitti odotuksesi totaalisesti
26. Animen nimessä on vähintään neljä sanaa
27. Anime, joka sai sinut rentoutumaan
28. Sarja, jonka lopputunnari oli mielestäsi hyvä
29. Anime, jossa mainitaan Suomi tai viitataan Suomeen
30. Kertaalleen katsottu
31. Anime, joka herätti voimakkaita tunteita
32. Sarja, jolla on alle 12 jaksoa
33. Yli 26 jakson pituinen sarja
34. Urheiluanime
35. Anime, jossa musiikki on tärkeässä osassa
36. Anime, jossa on samurai-hahmo
37. Sarja, joka ei sisällä rantajaksoa
38. Hahmovetoinen anime
39. Anime, jossa vietetään joulua
40. Anime, jonka lopetus hämmensi sinua
41. Sarja, jonka hahmoihin liittyy huomattavaa henkistä kasvua
42. Anime, jossa selvitetään rikos
43. Anime, jossa teknologia nykyistä kehittyneempää
44. Lyhytanime
45. Klassinen rakkausanime
46. Animen päähahmo osaa jotain mitä haluaisit itsekin osata
47. Anime, josta löysit uuden lempihahmon
48. Anime, jonka katsominen hieman nolottaa sinua
49. Yksi hahmoista on ulkomaalainen
50. Anime täyttää kahden kohdan kriteerit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti