lauantai 24. kesäkuuta 2017

Lindbergh osat 4-6Huhhuijakaa ja terve taas kaikki! Tajusin vasta, että viime kirjoituksesta on vierähtänyt jo mukavasti aikaa, mikä johtuu puhtaasti siitä ettei minulla ole ollut erityisesti energiaa töiden jälkeen kirjoitella tekstejä loppuun. Viikonloput ovat taas menneet muissa hommissa. Mutta herätelläämpä blogia vähän henkiin Lindbergh-päivityksellä. Desuconin postausta saatte odottaa vielä noin viikon mutta älkää huoliko, kyllä se vielä tulee ;).

Sangatsua Mangan julkaisema Lindbergh on ehtinyt jo kiitettävästi kolmanneksi viimeiseen osaan. Tämä sarja jos mikä on osannut yllättää niin tarinan kuin hahmojenkin kannalta. Sarja viekin tarinakehityksen aivan uusiin atmosfääreihin eikä yllättäviäkään käänteitä puutu. Varsinkin viimeaikaiset käänteet ovatkin lyöneet jalat alta täydellisesti. Lindbergh on selvästi noussut ainakin omissa kirjoissani todella korkealla. Onkin erittäin harmi ettei näin kehittyvä ja ehjä sarja ole tämän enempää saanut ääntään kuuluville. Se omaa puhtaita fantasiaelementtejä, mutta sen tähän asti rakentema tarina on paljon muutakin. Tarinan etenemistä tähän pisteeseen asti on ollut todella mielekästä lukea, enkä oikein voi kylliksi kuvailla tämän sarjan hienoutta. Hattua täytyy kyllä nostaa kustantajalle, että he ovat tuoneet näin hyvän ja erikoisen sarjan Suomen rajojen sisäpuolelle.


Hahmokehitys on myös aivan omaa luokkaansa. Onkin ollut todella mukavaa nähdä, että hahmot todella kasvavat sarjan aikana muutenkin kuin henkisesti. Tapahtumien vaikutus näkyy myös hahmoissa sekä henkisesti, että fyysisesti. Hahmoille on luotu lisää syvyyttä kehittelemällä näille värikkäitä, mutta oleellisia taustatarinoita. Niitä käydäänkin mukavasti läpi, eivätkä hahmot ole ainakaan jääneet tyhjiksi. Hahmojen taustoilla onkin olennainen merkitys sarjan kululle sekä kehitykselle. Muutamia arvoituksia vielä kuitenkin löytyy, joten loppuunkin jää varmasti tarvpeeksi mielenkiintoisia aineksia. Hahmoista varsinkin Knitin kehitystä ja kasvua on ollut kiintoisaa seurata.

Okei kaikki eivät voi pitää tästä sarjasta, mutta sanon vaan, että jos olet yhtään kiinnostunut tästä sarjasta niin tartu ihmeessä siihen. Se antaa paljon lukijalleen takaisin, eikä juoni jää polkemaan paikoilleen. Sangatsu Mangan ladonta on myös taattua laatua. Tarinan loppua alkaa häämöttää jo ja itse ainakin odotan innoissani miten Ahndongshik aikoo päättää sarjansa. On ollut myös mukava huomata mangakan kehitys piirtämisessä, mutta Ahndongshikin oma leima kuitenkin näkyy. Loppua odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti