maanantai 23. tammikuuta 2017

Back to the year 2016

Tammikuun aikana blogeissa ollaan muisteltu viime vuotta jollakin tavalla. Itsekin siis ajattelin vielä palata vuoteen 2016 animetunnareiden muodossa. Viime vuonna ei kerran tapahtunut mitään suurta eikä ollut mitenkään itseni kohdalla kovin tapahtumarikas, joten en saisi kunnon kirjoitusta aikaiseksi kertaamalla mitä tein viime vuonna. Siis päätin lähestyä tätä aihetta hieman eri kantilta ja listata tunnareita, jotka ovat tehneet minuun vaikutuksen ja ovat jääneet mieleeni. Pääasiassa listalta löytyy alkutunnareita, mutta on mukaan eksynyt pari lopputunnariakin. Animeiden, joista tunnarit ovat peräisin, on kuulunut alkaa vuonna 2016 eli en siis voi laittaa listalle esim. One-Punch Manin alkutunnaria, vaikka kuinka haluaisin. Tunnarit eivät myöskään ole missään paremmuusjärjestyksessä, sillä kaikki ovat omalla tavallaan hyviä ja haluan vain esitellä muutamia omasta mielestäni maininnanarvoisia tunnareita.


"Re:Re!" by Asian Kun-Fu Generetion ~ Boku dake ga Inai Machi /ERASED


Sarjan tunnari osaa yhdistellä tyylejä hyvin keskenään. Animaatio myös muuttuu pikkutarkemmaksi ja siinä käytetään sitä enemmän erikoistehosteita mitä enemmän tunnari etenee. Tunnari on mysteerinen ja näyttää pieniä vinkkejä tulevasta. Kiinnostavaan konseptiin vielä mukaan Re:Re-biisi, niin kokemus on lähes täydellinen.


"The Day" by Porno Graffitti ~ Boku no Hero Academia


Kun ensimmäistä kertaa kuulin tämän tunnarin olin myyty. Sen räjähtävä energia ja värikäs animaatio toimivat todella hyvin ja sen oma uniikki tyyli vetosi minuun. Tunnarin biisin melodia vaihtuu mukavasti melankolisesta voimakkaan pirteäksi, jolloin kertosäkeen kohdalla musiikki ja animaatio iskevät vasten kasvoja. Tunnaria ei olla kuitenkaan vedetty liian synkäksi tai pirteäksi vaan niiden tasapaino on juuri oikea.


"Usurai Shinjuu" by Megumi Hayashibara ~ Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu


Genronkun alkutunnarin animaatio ja musiikki ovat uniikkeja erittäin mielenkiintoisella ja hyvällä tavalla. Vaikka biisi on rauhallinen ja sen tempo on sama melkein koko ajan, on tunnariin silti saatu toimiva ja elävä kokonaisuus jota lumoutuu katsomaan. Tunnari on niin kaunis, että se on melkein outo. Mutta juuri siitä outoudesta pidän tässä tunnarissa.


"Joker ni Yoroshiku" by PENGUIN RESEARCH ~ Durarara!!x2: Ketsu


Tässä tunnarissa on jotain upeaa. Vaikka sen animaatio on hyvin simppeliä ja yksinkertaista sitä täydentää täydellisesti voimakas ja menevä biisi, joka on aivan upeaa kuunneltavaa. Tunnarin alun animaatio on myös synkattu hienosti musiikkiin ja voisi kuvitella, että hahmot hyppäävät kohta silmille musiikin soidessa. Musiikissa on myös tiettyä salaperäisyyttä ja voimaa, jotka jo itsessään kuvaavat tätä sarjaa loistavasti.


"Bye Bye Yesterday" by 3-nen E-gumi Utatan ~ Assassination Classroom 2nd Season


Olenko jo kertonut kuinka paljon rakastan tätä sarjaa? Sarjan viimeinen alkutunnari tekee täyskäännöksen tyylissään, sillä se on muita synkempi ja vähäeleisempi. Tämä kuitenkin sopii loistavasti sarjan viimeiselle puoliskolle ja tunnarista katsoja voi päätellä, että meno on nyt hieman aiempaa vakavampaa. Tunnari ei kuitenkaan muutu liian masentavaksi vaan ihanan pirteä kappalevalinta sekä värikäs animaatio tuovat tunnariin sarjan omaa värikästä henkeä. Tämä on myös itselleni yksiä tunteita herättävimpiä tunnareita.


"Seisuu 3 no Nijiou" by Kanako Itou ~ Occultic;Nine


Tunnareilla on usein tapana vetää katsojansa mukaan sarjaan, eikä tämä tunnari ole poikkeus. Sen mysteerinen animaatio saa katsojan pohtimaan mitä tämä sarja pitää sisällään ja herättää samalla kiinnostuksen sitä kohtaan. Tässä tunnarissa pelittää kaikki. Animaatio on upeaa katsottavaa ja musiikki nappaa mukaansa. Tavallaan tunnari on hieman karmiva mutta samalla niin mielenkiintoinen. Lisäksi tällä tunnarilla on kunnon Steins:Gate-fibat. Ei liene sattumaa, että laulaja on sama kuin Steins:Gaten alkutunnarissa.


"Steppin' out" by FLOW ~ Durarara!!x2: Ketsu


En voi olla kehumatta tätä tunnaria. Tunnari ei animaatioltaan kauheasti eroa sarjan muista tunnareista, mutta musiikki on puhdasta kultaa. Kappale vetää mukaansa ja saa tanssijalan vipattamaan varmasti. En muistakaan kuinka monta kertaa olen hoilannut biisin mukana ja heilutellut kättäni hahmojen mukana.


"STYX HELIX" by MYTH & ROID ~ Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu


Jos jokin tunnari saa kylmät väreet kulkemaan pitkin selkää niin se tämä. Sen kaunis ja surullinen tunnelma saa katsojan hiljentymään ja kuuntelemaan sitä. Tunnari on niin herkkä ja lumoava, että on vaikea löytää vastaavaa. Pidin myös siitä, että animaatio oli hienovaraista ja isot lumihiutaleet tekivät tunnarista vielä uniikimman. Yksinkertaisesti kaunis lopputunnari, joka vangitsee mielen.


"Kaze no Uta" by FLOW ~ Tales of Zesteria the X


Nyt täytyy sanoa, että tämän tunnarin animaatio on aivan upeaa katsottavaa. En voinut olla pitämättä tämän sarjan animaatiotyylistä sekä nopeatempoisesta biisistä. Tunnari on mukavan toiminnallinen ja siinä tapahtuu lähes koko ajan jotain. Myös musiikki toimii tunnarissa hyvin ja sen kertosäe saa vedettyä mukaan. FLOW on palannut ja tykittää täysillä.


"Kami-iro Awase" by Binaria ~ Danganronpa 3: The End of Kibougamine Gakuen - Zetsubou-hen


Joku voisi sanoa, että tämä alkutunnari on tylsä ja melko mitäänsanomaton. Sitä se ei kuitenkaan ole, sillä se kertoo aika paljon niille jotka ovat sarjan katsoneet. Huolimatta värikkäästä ja positiivisesta animaatiosta katsojalle tunnari saattaa tuntua jopa masentavalta ja ahdistavalta. Tunnarin idea on viime vuoden parhaimpia ja pidin siitä, että tunnarin värimaailma muuttuu sarjan edetessä. Tunnarin rauhallinen ja surullinen musiikki vielä tekee siitä vielä karmivamman.


"white forces" by fripSide ~ Schwarzesmarken


frpSiden musiikki toimii joka kerta. Tämä kappale osaa yhdistää herkän melodian sekä voimakkaan tulkinnan täydellisesti. En voi sille mitään, että tämä tunnari vain yksinkertaisesti toimii. Tosin vähän tuntuu, että tämä tunnari on musiikiltaan liian hyvä tälle sarjalle. Sen synkkä ja dramaattinen tunnelma kuitenkin on niin upeaa, että annan sen anteeksi.


"History Maker" by Dean Fujioka ~ Yuri!!! on Ice

¨

No eihän tätä tunnaria voinut jättää mainitsematta. Ihan kuin jo en muuten tästä sarjasta pitäisi. Biisivalinta on todella herttainen eikä se olisi voinut olla sarjaan osuvampi. Tunnarin taidokas animaatio on myös kaunista katsottavaa ja sen tyyli käyttää vesiväriteemaa on uniikki ja kaunis. Pojat näyttävät myös hyvältä luistellessaan.


"Rin! Rin! Hi! Hi!" by Hashiguchikanaderiya hugs The Super Ball ~ Nanbaka


Tässä vaiheessa voisi kai kysyä, että mitä mä oikein kuuntelen. Nanbakan tunnari on ihanan pirteä ja sen värikäs animaatio saa aina hymyilemään. Sitä ei myöskään tarvitse ottaa niin vakavasti, vaan sen mukana voi vaan fiilistellä. Tunnari myös esittelee sarjan hahmoja hienolla tavalla ja humoristinen meno on saatu myös tunnariin.


"Kimi dake no Boku de Iru kara" by GACKT ~ Trickster


Jostakin syystä Tricksterin alkutunnari on jäänyt vähälle huomiolle, vaikka sen musiikki varsinkin on mahtavaa kuunneltavaa. Myönnettäköön, että tunnarin animaatio on vähän tylsää mutta musiikki korjaa sen puutteen. Biisi on aivan upea ja sen synkkä mutta samalla päättäväinen tunnelma saa minulta pisteet. Tämä on tunnari joka ei ole saanut ansaitsemaansa huomiota.


"Checkmate!?" by MICHI ~ Dagashi Kashi


Tähän biisiin on osattu liittää hienosti karkkiteema. Tunnari on melkeinpä fantasiamainen, sillä hahmot näytetään ties missä ympäristössä seikkailemassa ja taistelevan outoja pahiksia vastaan. Tunnari on mukavan humoristinen ja pirteä biisi kruunaa kaiken. Sarjan teemaa on tuotu myös mukavasti esille ja hahmojakin esitellään vaivihkaa. Tunnari ei ole kuitenkaan ylenpalttisen makea ja hempeä, vaan sen tempo on mukavan menevä ja makeutta on  käyetty kohtuudella. Ähky ei ehdi iskeä tunnarin aikan.


Biisejä tuli valittua aika monta ja moni muukin tunnari olisi ansainnut tulla mainituksi, mutta halusin pitää listan kuitenkin kohtuullisuuden rajoissa joten tyydyin 15 tunnariin. Onko sinulle jäänyt kuluvalta vuodelta mieleen jokin tunnari? Mitä itse olet mieltä listan tunnareista? 

2 kommenttia:

 1. Itsekin pidän monista valitsemistasi biiseistä. Varsinkin Tales of Zesteria the X:n ja Assassination Classroomin tunnarit ovat upeita. Tales of Zesteria the X on vaan valitettavasti aliarvostettu sarja, jonka pariin ihmiset eivät ole löytäneet. Yksiä parhaimpia pelistä tehty adaptio.

  Mutta, mutta! Missä on Flip Flappersin alku- tai lopputunnari?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että tykkäsit. On kyllä todella harmi, kun Zesteria ei ole saanut huomiota eivätkä ihmiset ole löytäneet sen pariin. Sitä voisi katsoa ihan animaation takia.

   Flip Flappersin tunnarit ovat kyllä hyviä ja meinasin kyllä laittaa molemmat listalle, mutta niin moni muu tunnari ajoi niiden ohi etten enää viitsinyt tunkea niitä mukaan.

   Poista