maanantai 25. huhtikuuta 2016

Pulpettinaapurit - kuka sanoi, että koulussa kuuluu opiskella?

Pulpettinaapurit on humoristinen tarina, jossa kuvataan päähahmojemme Yokoin sekä Sekin kouluelämää. Yokoi on tunnollinen ja kiltti opiskelija, joka haluaisi vain tunneilla keskittyä opetukseen. Siitä kuitenkin tekee haastavaa vierustoveri Seki, joka tekee tuntien aikana kaikkea muuta kuin opiskelee. Sekillä on aina jokin uusi projekti menossa tai hän keskittyy vain leikkimään opetusta seuraamatta. Tunnollinen Yokoi yrittää asettaa vähän väliä Sekin ruotuun, mutta joutuu itse aina mukaan Sekin tempauksiin.

Tonari no Seki-kun tai ihan suomeksi Pulpettinaapurit, on Punainen Jättiläisen uusin löytö ja jatkaa vähän samoilla jäljillä kuin Nichijou. Ensimmäisen pokkarin perusteella sarja on puhtaasti huumorpainotteinen, eikä ota itseään vakavasti missään vaiheessa. Sarjan huumori pohjautuukin lähes tulkoon aina siihen kuinka Yokoi yrittää ojentaa Sekiä ja joutuu itse ottamaan haukut niskaansa. Onhan Yokoin joutuminen Sekin leikkeihin mukaan ihan hauskaa katsottavaa, sillä tämä heittäytyy aina täysillä tilanteen vietäväksi. Ehkä välillä liikaakin. Mutta se kuitenkin alkaa olla hyvin itseään toistavaa jo parin luvun jälkeen. Toisaalta Sekin erilaiset leikit muuttuvat aina vain erikoisemmiksi ja kiinnosavimmiksi ja hauskaahan tästä tekee se, ettei Seki jotenkin koskaa jää kiinni mistään opettajalle. Sarja on vailla varsinaista juonta ja tavoitetta, mutta sille löytyy kuitenkin ihan varmasti oma ostajakuntansa, vaikka huumori ei todennäköisesti nappaa kakille lukijoille.

Takuma Morishigen taide on yksinkertaista ja kaikki on varsin pelkistettyä. Kuitenkin simppeli taide ja suoraviivainen kerronta tukee hyvin sarjan huumoria, eikä sarja muutu liian sekavaksi. Tosin Morishigen kädenjälki on hyvin vaihtelevaa, sillä välillä se on hieman hapuilevaa ja ja viiva haurasta ja taas toisaalta se on vahvaa ja tarkkaa. Tämä kuitenkin elävöittää tarinan kerrontaa paljon ja varsinkin humoristiset kohdat saavat uutta elämää. Pokkarin yksinkertainen ja minimaalinen kansitus tukee myös hyvin sarjaa, eikä se heittäydy missään kohtaa liian taiteelliseksi.Mitä Pulpettinaapurien painolaadusta voi sanoa? Se on taattua Punista, sillä pokkarista on vaikea löytää mitään valitettavaa. Koska sarjan mustavalko-skaala on hyvin suppea, siitä näkyy kaikki mahdolliset kaunesvirheet. Puniksen käsissä ei kuitenkaan ole tästä pelkoa, sillä laatu on todella korkealla ja muste ei ole sotkenut valkoisiksi tarkoitettuja kohtia. Värisivuja ei tavalliseen tapaan ole, mutta enpä niinkän niiden perään haikaillutkaan. Käännöksestäkään ei ole mitään valitettavaa, sillä Antti Valkaman suora käännös japanista on oikein selkeää ja hahmojen suuhujen sopivaa. Osa ääniefekteistä on myös käännetty tavalliseen tapaan.

Pulpettinaapurit ei tarjoa mitään uutta punaisen auringon alla, mutta viihdyttää kuitenkin aikansa. Huumori ei todellakaan iske kaikkiin ja luvut alkava pikku hiljaa toistamaan itseään, mutta sarja kuitenkin löytänee omat kannattajansa. Mukavaa luettavaa vaikka auto tai junamatkalle, sillä sarja on kuitenkin harmiton luettava ja se on lukaistu nopeasti läpi.
Taide on simppeliä, eikä mitenkään erikoista, mutta onnistuu kuitenkin tukemaan sarjan huumoria ja sen humoristista maailmankuvaa. Punaisen Jättiäläisen painolaatu on taattua, eikä siitä löydy mitään purnattavaa. Käännös on myös sujuvaa ja helppoa seurata.


Sarja: 2/3

Julkaisu: 3/3

English translate: Tonari no Seki-kun did not gave anything new under of the red sun, but it will entertain its own time. Humor of the series does not strike of all and chapters start to replays themselves very quickly. But I think this series is still going to wound its own supporters. Series have a nice reading material even if the car or the train journey, because this series is harmless to read and it has been read through quickly.
The art is really simply and not so particular, but it succeed in to support the humor and its humorous world. The printing quality of Punainen Jättiläinen is very good and I don´t wound any subject to complain. Translation is also smooth and easy to follow.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti