torstai 21. huhtikuuta 2016

Spring 2016

On taas aika käynnistää uusi animekausi. Tämän postauksen kirjoittaminen on taas lykkääntynyt ja lykkääntynyt, kun kaikkea muuta on pitänyt saada alta pois. Mutta tässäpä tämä nyt vihdoin ja viimein.Talvikausi meni kuin siivillä ja tajusin taas kuinka lyhyt aika kolme kuukautta on. Mutta mitä kevätkausi tuokaan tulleessaan kaikkien animeharrastajien iloksia ja  riemuksi?

Nimi: Koutetsujou no Kabaneri (甲鉄城のカバネリ)
Alkanut: 8.4.2016
Jaksoja: ?????
Studio: Wit Studio
Genre:

Koutetsujou no Kabaneristä minulle tuli mieleen Prinsessa Mononoke. Sarjan miljöö tuntuu samalta ja Mumei muistuttaa jotenkin etäisesti Sania. Sarja myös vaikuttaa sellaiselta joka saattaa lyödä ällikällä. Wit Studion uusin luomus iskee heti katsojan tajuntaan ja voi olla että tämä sarja ylettyy jopa Owari no Seraphin sekä Attack on Titanin tasolle. Hahmot ja idea ovat mielenkiintoisia, vihollinen vaikuttaa vahvalta ja animaatio on upeaa. Odotan innolla miten sarja jatkuu ja yllättääkö se vastedeskin.


Nimi: Boku no Hero Academia (僕のヒーローアカデミア)
Alkanut: 3.4.2015
Jaksoja: 13
Studio: Bones
Genre: Toiminta, komedia, koulu, superbower, Shounen

Hero Academi kuuluu meikäläisen must-watch-sarjoihin, sillä... no... koska supersankarit (kaikki One Punch- manin katsoneet tietävät mitä tarkoitan :)). Vaikka sarjan tarina ei ole mitenkään, erikoinen tai uniikki ja päähahmomme Izumu on mitä on, niin jokin tässä sarjassa saa sen tuntumaan mielenkiintoiseltä ja eloisalta. Nopeatempoinen animaatiotyyli sopii sarjan henkeen ja on välillä todella upeaa. Toivottavasti Studio Bones pitää yllä tavallista hyvää laatuansa, eikä sarja vedä itseään liian dramaattiseksi. Odotan kärsimättömänä jatkoa.Nimi: Bungou Stray Dogs (文豪ストレイドッグス)
Alkanut: 7.4.2016
Jaksoja: 12
Studio: Bones
Genre: Toiminta, komedia, mysteeri, seinen, supernatural

Studio Bones jatkaa Japanin valloitusta ja hellii animeharrastajia toisellakin sarjalla nimeltä Bungou Stray Dogs. Vaikka sarja vaikuttaa kiinnostavalta ja Osamu mielenkiintoisilta hahmolta, en usko, että tämä sarja kuitenkaan lyö itseään kauhean kuuluvasti läpi. En myöskään ole varma pidänkö sarjan päähahmostamme Atsushista vai en. Sarjalla on kuitenkin muutamia kiinnosatvia elementtejä, jotka kutkuttavat minun kiinnostustani, joten aion seurata sarjaa loppuun asti.


Nimi: Kiznaiver (キズナイーバー)
Alkanut: 9.4.2016
Jaksoja: 12
Studio: Trigger
Genre: Toiminta, draama, sci-fi, thriller

Meikäläiseen on varmaan iskenyt jokin sairaus, kun kerran kaiken aikaa listaan aina vain sci-fi sarjoja katsottavaksi. Pitäiskö huolestua? Mutta Kiznaiverin päätin katsoa, koska se on Studio Triggerin luomus. Studion viimeisin hitti oli Kill la Kill johon tykästyin kovasti. Sarjan animaatio muistuttaakin paljon Kill la Killin tyyliä, mutta ei oikeastaan missään muussa. Kiznaiver tuskin nousee edeltäjänsä tasolle asti, sillä sarjalla on kuitenkin vain vaivaiset 12 jaksoa. Toivon kuitenkin, että sarja suoriutuu edes kunnialla loppuun asti, eikä ala heittää kärrynpyörää.


Nimi: Netoge no Yome wa Onnanoko ja Nai to Omotta? (ネトゲの嫁は女の子じゃないと思った?)
Alkanut: 7.4.2016
Jaksoja: 12
Studio: Studios No. 9
Genre: Komedia, ecchi, romanssi, koulu

Söpöä koulukohellusta täynnä oleva sarja mikä ei varmaan yllätä millään tasolla. Hidekin ja Akon punastelu on kuitenkin ihan söpöä katseltavaa, joten mikä ettei.

Nimi: Joker Game (ジョーカー・ゲーム)
Alkanut: 5.4.2016
Jaksoja: 12
Studio: Production I.G
Genre: Armeija, seinen

Joker Game on varmaan tämän kauden odotetuimpia sarjoja. Eikä mikään ihme, sillä sarjan hahmot vaikuttavat kiinnostavilta, tarina jännittävältä ja idea uniikilta. Meikäläinen ainakin odottaa innolla sarjan jatkoa ja sitä mihin se johtaa. Sarja on myös pahoja poikia täynnä, joten se on aina plussaa ;).Nimi: Flying Witch (ふらいんぐうぃっち)
Alkanut: 10.4.2016
Jaksoja: 12
Studio: J.C.Staff
Genre: Komedia, taika, sjounen, slice of life, supernatural

Flying Witch tuntuu mukavalta vaihtelulta pitkästä aikaa, kun toiminnallisia sarjoja on tullut katseltua niin paljon. Sarja ei edes vaikuta tyhjäpäiseltä ja päämäärättömältä, vaan siinä tuntuu olevan jotain. Lämminhenkinen sekä arjen läheinen siitä huolimatta, että päähahmomme Makoto on noita. Saa vaan nähdä vaihtaako sarja asennettaan loppua kohden mentäessä.


Nimi: Big Order! (ビッグオーダー)
Alkanut: 16.4.2016
Jaksoja: ????
Studio: Asread
Genre: Toiminta, shounen, Superpower

Ikuisena Mirai Nikki- fanina Sakai Esunon uusimpaan tuotantoon perustuva Big Order on meikläläisen yksi must-watch-sarjoista. Tarina on hieman erilainen kuin Mirai Nikkissä, mutta päähahmot Rin ja Eiji muistuttavat erehdyttävästi Yunoa ja Yukiterua. Eiji ei vaan vaikuta samanlaiselta itkupilliltä. En tiedä mihin suuntaan sarja kehittyy, mutta tähän mennessä konsepti ei ole tarjonnut mitään uutta.


Nimi: Seisen Cerberus: Ryuukoku no Fatalités (聖戦ケルベロス 竜刻のファタリテ)
Alkanut: 5.4.2016
Jaksoja: ????
Studio: Bridge
Genre: Seikkailu, fantasia

Mitä olisikaan animekausi ilman lohikäärmeitä? Seisen Cerberus on saanut kovaa kritiikkiä osakseen, enkä oikeastaan kauheasti itsekään usko tähän animeen. Badass päähahamomme Hiiro ei vaikuta miltään tajunnanräjäyttäjältä, mutta kuka voisi olla tykkäämättä pahasisuisista pojista? Muutkaan hahmot eivät vaikuttaneet erikoisilta, mutta päätin kuitenkin kiusata itseäni ja katsoa sarjaa ainakin muutaman jakson lisää.Nimi: Kuma Miko (くまみこ)
Alkanut: 3.4.2016
Jaksoja: 12
Studio: Kinema Citrus, EMT²
Genre: Komedia, seinen

Taas yksi sarja, joka sai minut kysymään itseltäni, että mitä mä oikein katon? Sarja on kyllä todella hellyttävä, vaikka puhuvaa karhua, joka elää tytön kanssa, ei tulekaan joka päivä vastaan. Ei varmaan tarjoa mitään muuta uutta kuin sen puhuvan karhun. Machin ja Kumain laulama lopputunnari oli kyllä huvittava ja se saa aina hymyn kasvoille.Nimi: Magi: Sinbad no Bouken (マギ シンドバッドの冒険)
Alkanut: 16.4.2016
Jaksoja: 8
Studio: Lay-duce
Genre: Toiminta, seikkailu, fantasia, taika, shounen

Kaikki Magi-fanit ovat varmasti odottaneet Sinbadin ilmestyvän horisonttiin vaikka kuinka kauan. Nyt tuo odotus on vihdoin päättynyt. Sarja on todella kaunista katsottavaa ja pidän Sinbadista hahmona todella paljon. En vaan tiedä kuinka hyvin sarja saa tarinansa kerrottua loppuun asti, kun sarjalla on vain 8 jaksoa. Odotan silti kuitenkin innolla miten sarja etenee.
Siinä olivatkin tämän kauden animet, jotka herättivät meikäläisen mielenkiinnon. Tarjonta oli tällä kaudella ihan hyvää, vaikkeikkan kauhean hetkauttavaa. Näillä pärjää kuitenkin aina seuraavaan kauteen asti. Käy ihmeessä itsekin bongaamassa omat sarjasi tältä kaudelta. Toivotaan, että sarjat viihdyttävät meitä hyvin ;).

English translate: This anime season is pretty all right, but it not surprise me in any way.
Koutetsujou no Kabaneri: This series is one of my must watch series and this series sounds like very interesting and exciting. Could be the winner of this season.
Boku no Hero Academia: Good action and comedy series with superpowers. It is also my must watch series, but I think its not going to be very different than another series. Hope so it is not gonna take too serious way.
Bungou Stray Dogs: Interesting mystery series what was woke up my interesting. I can´t wait for what this series is going to show us.
Kiznaiver: Studio Trigger is back! This series sounds like very interesting, but this series only have 12 episodes. Hopefully this series is not going to screw up.
Netoge no Yome wa Onnanoko ja Nai to Omotta?: Very cute school life-anime what probably do not make any things differently. But mains relationship is very fun to watch, so why not?
Joker Game: Many persons have waiting for this series. The whole concept feels like very good and the series is full of bad boys so this series could´t be bad.
Flying Witch: warm slice of life series what make you smile. This series does not make feel bored and its not sounds like black and white-series at all. Good variety for this series.
Big Order!: Because I am big fan of Mirai Nikki, I have to watched this series. Unfortunately its not offer any different ideas and the mains are just like Yuno and Yukiteru.
Seisen Cerberus: Ryuukoku no Fatalités: I am not sure of this series. I can´t decide do I like it or not. But I decided to bully myself and watch another couple episode more, Bit I do like our main Hiiro ;).
Kuma Miko: And again series what made me ask myself, what I watch? But idea sounds fun, even if the only new thing is the talking bear. 
Magi: Sinbad no Bouken: This series look and sounds good and because it is made by makers of Magi-series, I have to watch these series. I am little bit worried about the length of this series.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti