tiistai 2. elokuuta 2016

Summer 2016

Taas meni kolme kuukautta ohitse ja suurin osa kevään sarjoista ehti päättyä. Alkavan kauden tarjontaan en meinannut ehtiä tutustumaan lainkaan, sillä en oikein meinannut löytää mitään rakoa johon saisin tungettua alkavien sarjojen katsomisen. Nyt on tullut kuitenkin tsekattua kesäkauden tarjonta ja muutamia mielenkiintoisia tapauksia sieltä löytyikin

Nimi: ReLIFE
Alkanut: 1.7.2016
Jaksoja: 13
Studio: TMS Entertainment
Genre: romanssi, koulu, slice of life

Aikuisen päähahmon muuttuminen takaisin opiskelijaksi ei ole ole mikään uusi idea, mutta jotenkin ReLIFE:n konsepti tuntuu aivan erilaiselta ja virkistävältä. Pidin aloitusjaksosta todella paljon ja se sai minut haluamaan lisää. Onneksi ReLIFE:n kaikki jaksot ovat jo nyt katsottavissa, joten sen pariin voi palata ihan milloin tahansa. Odotan innolla miten hahmomme kehittyvät sarjan aikana.

Nimi: Orange (オレンジ)
Alkanut: 4.7.2016
Jaksoja: 13
Studio: Telecom Animation Film
Genre: draama, romanssi, koulu, sci-fi, shoujo

Orangen anime-adaptiota olen odottanut kuin kuuta nousevaa. Olen sarjan suuri fani, sillä manga on aivan loistavaa ihmisuhde draamaa, pienillä omaleimaisilla nikseillä varustettuna. Manga sai minut itkemään ja todella toivon, että Telecom Animation Film tekee sille oikeutta. Ensimmäisen jakson perusteella animaatio näyttää todella nätiltä ja katsojan mielenkiinto on saatu jo heräämään. Odotan tältä sarjalta paljon.

Nimi: 91 Days
Alkanut: 9.7.2016
Jaksoja: ???
Studio: Shuka
Genre: draama

Joker Gamen jäljessä hypätään taas mafian ihmeelliseen maailmaan 91 Daysin tahtiin. Tällaiset sarjat ovat aina kiinnostaneet minua ja tietenkin tämä sarja veti heti mukaansa. Ensimmäisen jakson perusteella sarjan kosepti ei vaikuta mitenkään uniikilta mutta uskon, että se osaa ylläättää, jos se pitää laatunsa yllä loppuun asti.Nimi: Taboo Tattoo (タブー・タトゥー)
Alkanut: 5.7.2016
Jaksoja: 12
Studio: J.C.Staff
Genre: toiminta, superpower, komedia, mysteeri

Synkkä tunnelmainen Taboo Tattoo on varmaan yksi mielenkiintoisimmista sarjoista tältä kaudelta. Räiskeen ja toiminnan täytteinen sarja antaa heti mielenkiintoisia aiheita pureskeltavaksi. Toivon vaan, että sarja pystyy pitämään itsensä kasassa ja onnistuu tasapainottelemaan komedian ja draaman välillä. Studio J.C.Staffin animaatio on kuitenkin kaunista katsottavaa ja toimintakohtaukset ovat todella sulavia ja huikeita.
Nimi: Tales of Zestiria the X (テイルズ オブ ゼスティリア ザ クロス)
Alkanut: 10.7.2016
Jaksoja: 12
Studio: ufotable
Genre: fantasia

Tales of Zestiria the X oli alun alkaen katsomislistallani vain sen takia, koska sen on tuottanut studio ufotable (Fate/Zero). Mutta kuitenkin ensimmäisestä jaksosta alkaen olin jo myyty. Animaatio on aivan upeaa ja jopa usein niin kamalaa 3D-CGI
-animaatiotakin oltiin käytetty fiksusti ja se näytti todella hyvältä. Odotan tältä sarjalta hienoa maailman rakennus tarinaa, mutta minua vähän huolettaa vain 12 jakson adaptio, sillä tarina vaikuttaa liian laajalta näin lyhyeen aikaan tungettavaksi. Toivottavasti sarja ei yritä liikaa.


Nimi: Sweetness & Lightning (甘々と稲妻)
Alkanut: 5.7.2016
Jaksoja: 12
Studio: TMS Entertainment
Genre: komedia, seinen, slice of life

Sweetness & Lightning tuntuu olevan kesäkauden yksi hypetetyimmistä sarjoista. Ja ihmekkös tuo, sillä se on todella lämmin, hellyttävä ja hauska slice-of-life-sarja, joka saa heti katsojien sympatiat puolelleen. Sarjassa on kuitenkin iloisuuden ja hauskanpidon ohella mukana myös tiettyjä synkempiä teemoja, jotka luovat sarjaan mukavasti kontrastia. Ja sarjassa keskitytään myös kokkailemaan. Nälkä iskee Shokugeki no Souman toisen kauden vanavedessä.Nimi: Servamp (サーヴァンプ)
Alkanut: 5.7.2016
Jaksoja: 12
Studio: Brain's Base, Platinum Vision
Genre: toiminta, komedia, supernatural, josei

Olen jo nyt aivan kikseissä tästä sarjasta. Servamp on juuri sitä mitä toimintaa ja komeita poikia kaipaava haluaa. Animaatio on kaunista katsottavaa ja sarjasta on tehty mukavan synkkäsävytteinen ainaisen komedian sijaan (vaikka sitä komediaakin on). Taas kerran 12 jakson adaptio kuitenkin vaikuttaa liian lyhyeltä, sillä alkuperäinen mangakin jatkuu vielä. Se ei saa todennäköisesti kaikkia asioita kerrottua yhden courin aikana, mutta ehkä tälle on sitten luvassa toinenkin kausi.Nimi: Fukigen na Mononokean (不機嫌なモノノケ庵)
Alkanut: 28.7.2016
Jaksoja: 13
Studio: Pierrot Plus
Genre: komedia, supernatural

Fukigen na Mononoken on sellaista hullun-hauskaa-aivot-narikkaan katsottavaa. Ei siinä mitään, sillä sarjan komedia toimii yllättävän hyvin ja hahmot ovat kaikki erilaisia ja samaistuttavia. Sarjalla on kuitenkin aina pieni vakava ote mukana ja mistä sitä tietää, jos se iskeekin vakvan kortin pöytään.Nimi: Cheer Danshi!! (チア男子!!)
Alkanut: 5.7.2016
Jaksoja: ???
Studio: Brain's Base
Genre: school, urheilu

Mietin aluksi kauheasti, että aloitanko tämän sarjan vai en. Cheer Danshi!! kuitenkin yllätti positiivisesti, sillä sen iloinen ja kepeä tunnelma veti mukaansa. Ja tietenkin komeat pojat, joidenka upeat vatsalihakset vilahtelevat hyppyjen aikana, auttaa huomattavasti asiaa. Poikien toilailuja ja harjoittelua on myös hauska seurata. Sarja ei kuitenkaan tunnu ottavan itseään liian vakavasti, enkä oikein vielä tiedä onko se hyvä vai huono juttu.
Siinä olivat kesäkauden sarjat joidenka ensimmäiset jaksot tuli katsottua. Vaikka sarjoja ei tullutkaan aloitettua kuin yhdeksän, niin niiden laatu tuntuu kuitenkin olevan erittäin korkealla, niin animaation kuin ideoidenkin suhteen. Lopullinen potentiaali kuitenkin paljastuu vasta lopussa, mutta olen kuitenkin nyt erittäin innoissani tästä kaudesta. Käy itsekin tsekkaamasti omat sarjasi MyAnimelististä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti