keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Jonotuksen ja musiikin Animecon 2016

No niin ihmiset. Nyt on sen postauksen aika jota olette odottaneet. Ai ette ole? No kerron kuitenkin. Animecon siis tuli ja meni taas kerran ja täytyy sanoa, että kiva reissu oli. Coni järjestettiin tällä kertaa Jyväskylän Paviljongissa, mikä oli mielestäni nappivalinta. Coniviikonloppu lähti käyntiin sillä, että nousin kuudelta kaverin kanssa ylös ja laittauduimme valmiiksi. Yllätys, yllätys olimme varhaisesta heräämisestä huolimatta puolituntia jäljessä aikataulusta, sillä matkaan olisi kuulunut lähteä jo kahdeksalta, mutta liikkeelle päästiinkin vasta puoli yhdeksältä. No kaikessa ei voi onnistua. Matka Jyväskylään taittui mukavan jouhevasti k-poppia ja animetunnareita kuunnellessa ja niitä hoilottaessa. Sää oli aamusta asti pilvinen ja vähän kostea, mutta vettä ei satanut.

Paviljonki oli helppo löytää, vaikka ilmaisen parkkipaikan löytäminen kävi vähän hermon päälle. Lopulta parkkis löytyi lyhyen kävelymatkan päästä. Virallisesti conipaikalle saavuttiin noin puoli kahdentoista maissa. Ja valitettavasti "Nössöt ärsyttää"-luento meni täysin sivu suun. Syhkäistiin kaverien kanssa kuitenkin melkein heti kuuntelemaan "Retroa yaoita"-luentoa. Kaverin kanssa saimme miespuolisen seuralaisemme mukaan luennolle ja täytyy sanoa, että tämän ilme aika epätoivonen :D. Sali oli kansoitettu täyteen asti ja siitä huolimatta ilmanvaihto pelitti aivan loistavasti. Luento oli mielestäni onnistunut ja hyvin rakennettu. Yaoin kehittymista oltiin kuvattu hyvin, vaikkakin ajankäytössä olikin vähän ongelmia. Huumori kuitenkin pelasti paljon, eikä luento ottanut itseään turhan vakavasti.


Luennon päätyttyä meidän poppoolle jäi hyvin aikaa tutustua Paviljonkiin lähemmin, sillä seuraava ohjelma, jonne aioimme mennä, alkoi vasta kahden ja puolentunnin päästä. Tulin ostaneeksi mukin, jossa komeilee itse L ja Death Noten logo. Olin jo päättänyt coniin mennessäni, että ostan Death Note aiheisen mukin ja senhän minä sitten sieltä rahtasinkin mukana. Täytyy sanoa, että Paviljonki oli nappivalinta conipaikaksi, sillä luentosaleja oli useita ja jokaiselle halukkaalle löytyi luentopaikka. Saman katon alta löytyi myös ravintola, jossa pistäydyimmekin syömään lauantaina, sekä kahvio. Myyntipöytäsali oli myös tarpeeksi iso, eikä mitään suurempaa tungosta ollut, vaikka ihmisiä olikin satapäin. Tilaa jäi liikkumiselle, eikä kaiken aikaa tarvinnut liikkua eteenpäin jottei olisi toisten tukkeena. Ilmanvaihto oli myös ympäri rakennusta hyvä, eikä tapahtunut sitä kuulua ilma-loppuu-ihan-justiinsa-fiilistä. Muutenkin conipaikka oli aivan loistava, sillä pankkiautomaatit olivat kohtuullisen lähellä ja samoin hotellit. Ulkona oli myös iso aukio, missä oli mahdollista viettää aikaa jos sisätilat eivät innostaneet. Toivon tosiaan, että Animecon jää Jyväskylään, sillä mielestäni se lyö Kuopion musiikkikeskuksen viisi nolla.

Ihmisiä oli, muttei silti ahdistanut

Aukiolle kokoontui jos monenmoista otusta. Paikallisilla on varmaankin ollut ihmettelemistä.

Pienten ostosten jälkeen siirryimme sitten jonottamaan Muumimettallia lll:sta. Näytös oli n. 40 minuuttia myöhässä, mistä kuitenkin oltiin tiedotettu jo hyvissä ajoin, joten turhaa jonotusta ainakaan itseni kohdalla ollut. "Muumimetallia"-ohjelma oli aivan taattua laatua ja sai ihon kananlihalle. Porukka veti upeasti ja tunteella kipaleet, mutta valitettavasti porukkaa alkoi valua ulos jo puolenvälin jälkeen, sillä myöhästymisen takia ohjelmille tuli päällekkäisyyksiä. Itse ainakin nautin Muumeista täysin rinnoin ja olin oikein tyytyväinen esitykseen.

Taikurikin näyttäityi yleisölle. Ei ikä painanut tätä miestä.

Jouduimme kuitenkin poistumaan itsekin aikaisin paikalta, sillä tajusimme vasta tuossa vaiheessa kavereiden kanssa, että Pokemon-musikaaliin täytyi hankkia paikkaliput. Tästä täytyykin antaa vähän risuja, sillä lippujen hankkimisesta ei ollut erikseen kauheasti tietoa; ainoastaan ohjelmalehtisessä oli pieni kuvake, joka ainakin omalla kohdalla meni ohi. Toivonkin, että jatkossa asiasta saisi tiedon aikaisemmin ja paremmin. Mutta liput kuitenkin saatiin ja päästiin katsomaan Pokemoneja. Valitsen sinut! - musikaali löi ainakin minut laudalta, sillä en ollut odottanut siltä paljon. Näyttelijät vetivät roolinsa kuitenkin upeasti ja Pokemonitkin oltiin toteutettu hyvin. Ääni- sekä valotehosteita oltiin myös käytetty nokkelasti. Tarinankerronta kärsi hieman pianoisesta sekavuudesta, mutta upeat laulukohtaukset olivat upeaa katsottavaa ja kuunneltavaa. Kiitos Wretchille, joka ehdotti musikaaliin menoa, sillä se olisi muuten mennyt itseltä sivu suun! Musikaalin jälkeen lähdettiinkin kohti sitten autoa, jossa vietettiin yö kaverin kanssa. Yllättävän hyvin tuli nukutuksi.


Sunnuntaina oltiin taas jäljessä aikataulusta ja "Animea ja mangaa yli 10 vuotta"-luento meni sivu suun. Päästiin kuitenkin katsomaan "Tanoshii Mūmin Ikka: Bōken Nikki eli miksi tässä muumissa kaikki on rikki?"-luentoa. Sali oli täpötäynnä porukkaa ja iso kiitos, että ilmanvaihto pelitti. Pidin kovasti  Yamatochanin sekä No voi hattivatti -blogin Humpan  luennosta, sillä he osasivat otta yleisön mukaan ja nauroin usemmankin kerran luennon aikana. Kiireisestä aikataulusta huolimatta yleisökin pääsi avaamaan salaisen arkkunsa. Muumi-luennon jälkeen olikin taas kaksi tuntia luppoaikaa ja käytiin toistamisiin kiertämässä myyntipöydät, tällä kertaa tarkemmin. Tarttuipa mukaan muutama FruitsBasket sekä muutama muu mangapokkari. Pockyeja tuli myös ostettua ja syötyä enemmän kuin laki sallii. Käytiin myös tutustumassa mangakirjastoon, minne jäimmekin lukemaan vähäksi aikaa ennen Animenzin konsertin alkamista. Mutta kuten Muumi-konsertin kohdallakin, myös Animenzin konserttiin oli aivan tuhottomat jonot. Myös sama ongelma toistui tälläkin kertaa, sillä koska jono oli pitkä niin jonon päästä ei ollut mitään tietoa. Siinä sitten oltiin vähän aikaa ulapalla, kunnes vihdoinkin joku järkkäreistä sai suunsa auki. Ja taas olisi tiedotus ollut paikallaan.
Animenzin pianokonsertti oli juurikin niin hyvä, kuin olin odottanutkin. Kylmät väreet kulkivat pitkin selkää ja pidin siitä, että Animenz myös vitsaili ja puhui oikeasti yleisölle. Hän jopa pyysi, ettei yleisön tarvitsisi olla niin jäykkänä, vaan voisi vaikka laulaa mukana. Olin tosin vähän pettynyt, kun alkuperäistä soittolistaa oltiin muutettu, eikä siitä oltu tiedotettu mitenkään. Olisin niin halunnut kuulla useita biisejä alkuperäiseltä listalta. Mutta en valita sillä Animenz hoiti hommansa hyvin.


Konsertin jälkeen olikin aika poistua Paviljongista ja päättää vuoden 2016 Animecon. Vähän aikaa vielä vietettiin kavereiden kanssa aikaa paistatellen päivää, mutta sitten olikin aika lähteä kohti kotia. Pääsääntöisesti olen hyvin tyytyväinen tämän vuoden Animeconiin, tiedonvälitysongelmista huolimatta. Toivottavasti ensi vuonna voin lähteä taas Jyväskylään conin merkeissä. Kiitos taas kerran Animeconin väelle. Tästä on hyvä jatkaa Traconiin syyskuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti