lauantai 20. huhtikuuta 2019

Spring 2019

Onko aikaa todellakin kulunut niin paljon, että uusi animekausikin alkoi jo? Vuotta on siis kohta takana jo kohta neljännes. Apua. Tavallisesti tutkailen alkavia sarjoja jo paria viikkoa ennen niiden alkua, mutta tällä kertaa olin jopa melkein pari viikkoa myöhässä. Kevät kaudelta näyttäisi löytyvän yllättävän monta mielenkiintoista sarjaa, sekä vanhojen tuttujen jatkokausia. Muun muassa One Punch-Manin toinen kausi on kiikarissa sekä Bungou Stray Dogsin kolmas kausi. Lisäksi Attack on Titanin uusin kausi on alkanut, joka ei itseni jaksa vieläkään innostaa, sillä en ole edelleenkään päässyt sarjan ytimeen. Tältä kaudelta bongasin jatkokausien lisäksi muutamia uusia tuttavuuksia.


Kimetsu no Yaiba


Olenko ainoa, jonka mielestä tämän tyyppisiä sarjoja ilmestyy nykyään tavallista enemmän? En tosin moiti, sillä rakastan esihistorialliseen Japaniin sijoittuvia yliluonnollisia toiminta-fantasiasarjoja. Kimetsu no Yaiba näyttää sitä paitsi todell hyvältä oman lajityyppinsä edustajalta. Tiettyjä kertaalleen nähtyjä niksejä on selvästi käytetty, mutta kunhan sarja on viihdyttävä niin en valita pahasti. Silti hieman hirvittää, sillä en osaa yhtään sanoa millainen kostotarina tästä on luvassa. Toivottavasti sarja keksisi edes jotain uutta tai olisi edes toteutukseltaan hyvä. Animaatio ainakin näytti kauniilta ufotablen sarjoille tyypillisesti.


Fruits Basket (2019)


Olen aivan onnessani, että Fruits Basket saa uuden filmatisoinnin. Vanhempi versio ei ole kestänyt aikaa hyvin ja tällä kertaa saamme koko mangasarjan kattavan animen. Uskalsiko joku muu toivoa tätä? Minä en ainakaan. Sarja näyttää tosi hyvältä ja uudet ääninäyttelijät kuulostavat hyvältä. Pidän myös siitä miten hahmomalleja on hieman päivitetty, vaikkei Takayan "vanhoissakaan" malleissa mitään vikaa ole. Tämä on selvästi tämän kauden odotetuin sarja enkä ihmittele, sillä monelle Fruits Basket on lapsuuden/nuoruuden lempisarja. Ajattelin ensin katsoa sarjan vasta sitten jahka sen kaikki jaksot ovat ulkona, mutta saattaa olla etten malta odottaa ja hyppään mukaan jo aiemmin.


Fairy Gone


Öööh tästä sarjasta on todella vaikea sanoa mitään. Samalla se vaikuttaa todella kiinnostavalta ja ehkä jopa sellaiselta sarjalta josta voisin itse tykätä. Mutta taas toisaalta se vaikuttaa jotenkin halvalta kopiolta kaikista muista sotasarjoista. En halua tuomita sarjaa vielä mitenkään, sillä siitä on tullut ulos vasta yksi jakso. Mitään mairittelevia arvosanoja Fairy Gone ei ole myöskään saanut, joten pienet epäilykset tämän sarjan suhteen on.


Kenja no Mago


Isekai-skene ei näytä laantumisen merkkejä, sillä tälläkin kaudella saamme yhden uuden isekai-sarjan. Jotenkin tämä sarja epäilyttää vielä enemmän kuin Fairy Gone. Olin aluksi aika innoissani tästä sarjasta, mutta kun näin kuinka paljon tämä sarja tarjoaa fanserviceä ja mahdollista haaremielementtiä niin en ole enää niin innoissani sarjasta. Onneksi tyttöjä on tällä hetkellä vain kaksi, mutta veikkaan tämä eskaloituvan vielä. Valitettavasti pääpoikakin vaikuttaa liian koppavalta pervolta, joka ajattelee vain alapäällään eikä omaa maalaisjärkeä. Okei Hanna, ei tuomita liian nopeasti. Toisaalta sarja voi vielä yllättää ja ainakin pääpojalle voi toivoa hyvää kehityskaarta. Ja onhan Shin aika cool kun tämä ampuu atomipommin voimalla taikasäteen.


Carole & Tuesday


Tämä sarja näyttää niin herttaiselta. Halusin tutustua tähän sarjaan ensin vain siksi, koska se näytti niin kivalta. Sarja vaikuttaa kuitenkin melkoiselta yllättäjältä, sillä se tuntuu jo heti aluksi mukaansa vetävältä ja koskettavalta. Päätytyt vaikuttavat myös kivoilta. Tuleekohan tästä nyt sitten itkuanime vai hyvän mielenanime, vai molemmat?


Shoumetsu Toshi


Vähän olin epäileväinen tämän sarjan suhteen, että kannattaako tähän sarjaan tutustua. Varsinkin, kun MALissa sen arvosanaksi on annettu 6,01. Mutta ei tämä sarja niin huonolta vaikuta. Sarjalla on mielenkiintoisia juonielementtejä ja tällä hetkellä jopa kiinnostavat hahmot. Animaatio tosin näyttää hieman tönköltä ja halvalta, mikä on pettymys varsinkin kun Madhousen animaatiot ovat yleensä hyvää luokkaa. Tosin sarjan tarinakaari näyttää sen verran laajalta, että epäilenpä saadaanko sitä kokonaan pakettiin.


Gunjou no Magmel


Yllätyin, että tämän sarjan alkuperäis materiaalina on manhua ja studiona on kuitenkin Pierrot. Joko mulla on mennyt jotain ohi tai tää on eka japsien animoima sarja manhuan pohjalta. Mutta en valita (tästäkään) sillä sarja vaikuttaa kiinnostavalta. Voisin veikata, että luvassa on geenimanipulaatiota, synkkiä ihmistarinoita ja turhaa yksipuolista ihastumista. Tässä vaiheessa on kuitenkaan vaikea sanoa juuta tai jaata sarjasta, mutta nyt sarja vaikuttaa kuitenkin hieman melkoiselta sekametelisopalta. On kummallisia otuksia, ihmeellisiä supervoimia sekä outoa teknologiaa. Mielenkiintoista nähdä kuinka sarja sulattaa kaiken materiaalinsa. Jos ei muuta niin pääpoika on super cool ja omaa jopa hienon hahmodesingin.


Kono Oto Tomare!


Ihastuin tähän sarjaan totaalisesti! Kono Oto Tomare vaikuttaa tyypilliseltä shoujo-sarjalta, mutta jotenkin tällaiset sarjat vetävät silti joka kerta puoleensa. Tälläkin kertaa edessä näyttäisi olevan suuria tunteita ja draamaa, mutta jopa ystävyyttä. Tykkään myös kovasti, kun hahmojen soittimiksi on valittu jokin erilainen soitin, tässä tapauksessa koto. Päähahmotkin vaikuttavat kivoilta, varsinkin päätydy vaikuttaa mukavan kovapintaiselta ja luonnekkaammalta naishahmolta. Tässä vaiheessa myös arvuuttelen onko tarina kolmiodraamaa kolmikon välllä vai kannustavaa tukemista toistensa ihastuksien kanssa. Manga päätyi ainakin salaman nopeasti lukulistalle.


Sarazanmai


En oikein tiedä mitä sanoa tästä sarjasta xD. Se vaikuttaa hullunkuriselta ja jotenkin vähän hölmöltä sarjalta, jolla on symppikset päähahmot. Meinasin aluksi jättää sarjan kokonaan katsomatta, sillä sen animaato on juuri sellaista mistä en tavallisesti järin välitä. Mutta tämä sarja vaikuttaa niin oudolta ja kappapojat kivoilta, joten pakkohan siihen on tutustua edes parin jakson verran. Lisäksi poliisijäbät ovat niin homoja etten kestä xD.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti