torstai 17. toukokuuta 2018

Prinsessa Sakura osat 2-3

Mun piti kirjoitella sarjan toisesta osasta erikseen jo aikaisemmin, mutta jotenkin se unohtui muiden arkiaskareiden alle. Nyt kun kolmas osakin on jo ilmetynyt niin saan sittenkin kaksi kärpästi yhdellä iskulla. Prinsessa Sakuran seikkailut jatkuvat aina yhtä hurjina ja ei-niin-hurjina kakkos ja kolmos osankinkin aikana. Sarjan ensimmäinen osa oli selvästi alkulämmittelyä käynnistyvälle tarinalle. Kahteen osaan mahtuu jo monia käänteitä ja sarja onnistuu pitämään hyvän vauhdin päällä koko ajan. Sarja tarjoaa myös uusia hahmoja jatkuvalla syötöllä ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät niin niitä on luvassa jatkossakin. Tässä vaiheessa lukija pystyy jo hahmottamaan mihin teille sarja mahdollisesti kulkeutuu jatkossa, sillä tarinan punainen lanka alkaa jo erottua muiden asioiden alta. 


Prinsessa Sakura tuntuu olevan hieman vakavastiotettavampi sarja kuin aluksi luulin, sillä sillä on selvästi erilaisempi ote tarinaansa kuin esimerkiksi Fullmoon wo Sagashitella tai Time Stranger Kyokolla. Piirun verran aikuismaisempi ja hieman synkempi ote saa sarjan tuntumaan tuoreelta, eikä Tanemura aikaisempien sarjojensa tavoin kierrätä ja kieputa hahmojansa näiden tunteiden myllerryksessä päättömyyteen asti. Tietenkin draamaa, varsinkin sitä teinidraamaa, on ihan varmasti luvassa kuin myös jänniä ihmissuhteita, mutta onneksi ainainen tunteiden panttaaminen sentään on heitetty nurkkaan.

Sarja antaa rakkauskuvioiden ja ihmissuhteiden koukeroiden lisäksi juuri sitä mitä Arina Tanemuran sarjoilta voi odottaa. Isot mollukka silmät ja upean yksityiskohtaiset piirrokset eivät ole unohtuneet ja mangan sivuja jää tuijottamaan pidemmäksikin aikaa. Kakkos ja kolmospokkarin kohdalla painolaatu on myös hieman parempaa kuin ensimmäisessä osassa, joten taiteesta saa nauttia vielä paremmalla teräväpiirrolla. Huudan kuitenkin edelleen niiden värisivujen perään. Koska alkuasetelma alkaa olla purkissa, niin toivon että sarja antaa sen juonelle jatkossa enemmän tilaa. Jään kuitenkin vastaisuudessakin odottamaan seuraavia osia, sillä kolmannen osan jäädessä ikävään cliffhangeriin ei Prinsessa Sakuraan voi lopettaa kesken.

Takakansista:

Osa 2: Prinsessa Sakura aloittelee uraansa kuolemattomana hirviöiden metsästäjänä uuden ystävänsä Kohakun kanssa. Tosin nyt Sakuraa itseään metsästää hirviönä hänen kihlattunsa prinssi Oora, joka myöskin omaa yllättävän hirviömäisiä kykyjä. Prinssin tähtäimessä on Sakuran taikamiekka, jolla voi surmata kuolemattomien hirviöiden lisäksi myös tarinamme sankaraittaren...

Osa 3: Sakuran ja prinssi Ooran romanssi syvenee, mutta kilpakosijoilla ja vihollisilla on omat aikeensa prinsessamme suhteen. Sakura joutuu myös taistelemaan aikaisempaa vaarallisempia muinaisia hirviöitä vastaan. Täysikuun valossa hän saa apua yllättävältä taholta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti