tiistai 15. elokuuta 2017

Poika ja peto - omaa paikkaa etsimässä

Suomessa näyttää olevan menossa kova anime-elokuvien pohjalta tehtyjen mangojen buumi, sillä kauppoihin on ilmestynyt jälleen kerran tämän genren edustaja. Voin varmaan olettaa, että tällaiset sarjat tekevät kauppansa Suomen markkinoilla, sillä loppuvuodelle on kaavailtu vielä yhtä sarjaa. Suomessa on ehditty nähdä jo Summer Warsin sekä Wolf Childrenin mangasovitus, joten on luonnollista, että seuraava sarja tulisi myös olemaan Mamoru Hosodan elokuvaan pohjautuva. Poika ja peto on varmasti monelle tuttu elokuvan perusteella, sillä Cinema Mondo toi sen Suomen elokuvateattereihin viime vuonna.


Poika ja peto kertoo siis pikku pojasta nimeltä Kyuta, joka on karannut kotoa tämän äidin kuoltua. Kyuta törmää näkymättömässä maailmassa asuvaan yksinäiseen petoon Kumatetsuun, joka ehdottaa Kyutalle, että tämä tulisi hänen oppipojakseen. Odotan eniten tältä sarjalta Kumatetsun ja Kyutan välille muodostuvaa myrskyisää ystävyyttä. Vaikka olen elokuvan nähnyt, niin on silti mukava nähdä, miten hyvin parivaljakon suhteenkehittyminen on saatu kuvattua mangan muodossa. Pojan ja pedon pääteema on kasvaminen sekä itsensä löytäminen. Se on upea kasvuvutarina, jossa sekä opettaja että oppilas kasvavat henkisellä sekä fyysisellä tasolla. Sarja saa hymyn huulille ja sitä on mukava lukea.

Kuvahaun tulos haulle poika ja peto manga

Tähän asti voi kuitenkin olettaa, että tarina seuraa tarkasti elokuvaa. Tämä ei tietenkään sinällään ole ongelma, mutta niille jotka ovat elokuvan jo katsoneet, manga-sovitus ei tarjoile mitään uutta pureskeltavaa. Samoja asioita pyöritetään, mikä tekee sarjasta melko yllätyksettömän. Sen keveys sopii oivasti kesälukemiseksi, mutta se ei kuitenkaan jätä nälkää jatkaa. Renji Asain piirrosjälki on kuitenkin nättiä ja sopii sarjan tyyliin. Käännöskin toimii oikein hyvin ja plussaa tulee värisivuista sekä tekijän tervehdyksistä lopussa. Jos olet lämminhenkisten komediallisten kasvutarinoiden ystävä, suosittelen tätä sarjaa hymy huulillani, vaikka olisi jo elokuvan nähneille. Poika ja peto voi tosin vielä yllättää ja se voi napata mukaansa hyvinkin nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti