maanantai 28. marraskuuta 2016

Joulu on taas, joulu on taas... aivan pian

Joulukuu lähestyy hyvin uhkaavasti ja sen mukana myös joulu kolkuttaa jo pian ovella. Nyt onkin siis taas aika käynnistää Joulukalenteri vuosimallia 2016. 1.12. (kuten olettaa saattaa) eli torstaista lähtien blogiini ilmestyy uusi luukku joka päivä aina jouluaattoon asti. Tänä vuonna listaan vuoden parhaat katsomani animesarjat.



Idea on siis hyvin simppeli: ensimmäinen luukku tarkoittaa vähiten vaikuttavinta tai "huonointa" sarjaa ja jouluaaton luukusta taas paljastuu vuoden paras sarja. Sisällytän tietenkin tähän myös animesarjojen lisäksi myös kuluneen vuoden aikana katsomani anime-elokuvat. Ja nyt ei puhuta Studio Ghiblin tuotannosta. Tänä vuonna olen katsonut yhteensä 27 sarjaa + elokuvaa, mikä oli ihan kohtuullinen määrä. Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että kolme sarjaa/elokuvaa ei pääse edes joulukalenteriin asti, mutta ei hätää sillä tulen mainitsemaan ne kyllä ensimmäisessä luukussa. Kuitenkin, vaikka jokin sarja tai elokuva onkin viimeisellä sijalla se ei välttämättä tarkoita, että sarja on huono, vaan sarja ei välttämättä yksinkertaisesti ole tehnyt niin suurta vaikutusta kuin muut sarjat. On myös hyvä pitää mielessä, että kalenterin sisältävät mielipiteet ovat vain minun omiani, eikä minun kanssani välttämättä tarvitse olla samaa mieltä. Oman mieleipiteensä voi tuoda ilmi vaikka sitten kommenteissa.

Sarjojen ja elokuvien sijoitus on määräytynyt antamieni pisteiden mukaisesti. Pisteitä olen antanut kuudesta kategoriasta; kokonaisuus, hahmot, toteutus, tarina, animaatio sekä musiikki. Jokaisesta kategoriasta on mahdollista saada korkeintaan 10 pistettä, joten mahdollinen maksimi pistemäärä on näin ollen 60 pistettä. Kirjoituksissa kerron lyhyesti mistä pidin sarjassa, missä se onnistui sekä missä olisi ollut vielä parannettavaa. Kerron myös kuinka paljon sarjat/elokuvat saivat pisteitä eri kategorioista, sekä kokonaispistemäärän. Mitään kovin vakavaa joulukalenterista tuskin tulee ja yritänkin pitää sen varsin leppoisana. Syväanalyysit jäävät siis sivuun.

Ensimmäinen luukku siis ilmestyy 1.12, joten tapaamisiin siihen asti ;)

2 kommenttia: