Zetsuen no Tempest on taas yksiä niitä sarjoja jotka ovat keikkuneen katsomislistalla pidemmän aikaan. Minulla on jonkinlainen ongelma saada aikaan katsoa tällaisia suositumpia sarjoja, ja usein vain jemmaan ne siihen päivään asti, kun joku oikeasti tulee sanomaan "Nyt Hanna katsotaan sarja X". Tällä kertaa saan kiittää Shannachi, jolla oli myös sarjan katsominen jäänyt välistä. Yhteistuumin alettiin sitten sarjaa katsomaan. Sarjan alkuasetelma ja konsepti ovat kerrassaan mielenkiintoisia ja jo ensimmäinen jakso sai herätettyä mielenkiintoni. Murhamysteeri, salaperäinen raudaksi muuttava kulkutauti ja saarelle vangittu maagi oikein huusivat katsomaan sarjaa. Sarjan ensimmäinen puolikas olikin todella hyvä ja siinä oli tarpeeksi koukkuja, jotka jaksoivat pitää mielenkiintoni yllä. Sarjan puolessa välissä tarina ottaakin aivan toisen suunnan ja se tuntuu kadottavan sen kipinän mikä sillä oli aikaisemmin.
Puhuminen poikien ja Hakazen välillä tapahtuu puisen nuken avulla. |
Zetsuen no Tempestin ensimmäisen puolikkaan pääpahis oli myöskin pienoinen pettymys. Oletin Samonin olevan vakuuttava ja vakavasti otettava pahis, joka tietää mitä tekee ja hallitsee sanankäänteet. Odotukseni kuitenkin muserrettiin, sillä Samonin hahmon takaa paljastuikin epävarma ja hermostunut ressukka, joka tuntuu saavan hermoromahduksen minä hetkenä hyvänsä. Hän jää muutenkin koko sarjan ajan isoksi arvoitukseksi eikä hänestä oikein osaa sanoa olisiko hän lintu vai kala. Myös koko sarjan pääpahikseksi kyhäilty Exoduksen puu jäi vähän latteaksi esitykseksi. Kunnon jännitystä ei ollut missään vaiheessa eivätkä hahmot tuntuneet olevan vaarassa lainkaan.
Sarja onnistuu leipomaan hyvinkin intensiivisiä kohtauksia Aikan ja Mahiron välillä, |
Sarjan kiinnostavin valtti onkin Yoshinon ja Mahiron välinen suhde. Sarjan alussa Yoshino ja Aika seurustelivat, josta Mahiro ei kuitenkaan tiennyt mitään. Mahiro tiesi ainoastaan, että Aikalla on poikaystävä mutta ei koskaan saanut tietää tämän henkilöllisyyttä. Nyt Aikan kuolemankin jälkeen Yoshino pihistelee totuutta Mahirolta. Tämä on yksiä loistavimpia ja kiinnostavimpia juonielemnttejä koko sarjassa. Katsoja saa seurata kuinka Mahiro miettii kuumeisesti, kuka Aikan poikaystävä on, vaikka vastaus löytyisi lähempää kuin uskoisikaan. Myös Yoshinon tunnontuskissa pyöriminen tuo sarjaan jotain eloa ja saa jotain jännitystä aikaan. Jännitys kohoaa aika ajoin huppuunsa, kun totuus on useampaan kertaan paljastumassa. Varsinkin Mahiron reaktioita uutiseen odotti kuumeisesti. Poikien välinen ystävyyskin muuttuu sarjan aikana suuntaan jos toiseen, eikä välillä ollut lainkaan selvää ovatko kaverukset enää edes samalla puolella.
Muut sarjan hahmoista jäivätkin melko yksiulotteisiksi ja melko tylsiksi tapauksiksi. Simon ja Megumu olivat omalla tavallaan kiinnostavia tapauksia, mutta joista ei saatu lopulta oikein paljon mitään irti. Aika oli myös todella mielenkiintoinen tapaus, mutta hänen ruutuaikansa jäi valitettavan lyhyeen. Aluksi hän on mukana vain Mahiron ja Yoshinon muistojen kautta, mutta hänen omia ajatuksiaan päästään vasta varsinaisesti kuulemaan sarjan lopussa.
Vaikka Zetsuen no Tempestin tarinankerronta on hieman epätasaista, niin animaation laatu paikkaa suurimmat virheet. Studio Bonesin animaatio on lähes puhdasta katsottavaa selkeine hahmomallineen ja nättine taustoineen. Sarja on kunnostautunut varsinkin yksityiskohtaisten kuvioiden ja kiemuroiden animoimisessa, joita löytyy mm. perhosista ja lattialla olevasta verestä. Nämä pienet yksityiskohdat tekivät sarjalle oman leiman, joista ainakin itse tulen Zetsuen no Tempestin muistamaan. Myös ne harvat taistelukohtaukset ovat todella nättiä katsottavaa. Hahmojen liikkeet ovat sulavia ja erikoistehosteetkin näyttävät hyviltä. Hieman olisin kuitenkin toivonut parannuksia varsinkin lopputaistelun valaistuksen suhteen, sillä jotkut kohtaukset vain tuntuivat liian valoisilta. Kaikista eniten sarjan animaatio loistaa kuitenkin alku- sekä lopputunnareissa. Niissä on käytetty runsaasti erilaisia kuvioita ja muotoja, jotka tekevät tunnareista kiinnostavia katsella. Alkutunnareissa käytettävät värikkäät lasimaalaukset (oletan, että ne ovat niitä) ovat myös todella upean näköisiä.
Muuten sarjan tunnarit olivat melko keskivertoisia. Ainoastaan ensimmäinen alkutunnari "Spirit Inspiration" sai mielenkiintoni heräämään ja kuulosti hyvältä. Nothing´s Carved In Stonen englanninkieliset sanat sopivat sarjaan oikein hyvin ja laulajan vahva ääni sekä hyvin rytmitetty animaatio tekivät alkutunnarista todella kiinnostavan ja sitä jaksoi katsoa joka kerta. Se myös kuvasti sarjaa todella hyvin. Toinen alkutunnari oli taas pliisumpi eikä oikein se istunut sarjan henkeen läheskään yhtä hyvin kuin ensimmäinen. Kyleen biisi "Daisuki na noni" oli ihan jees kappale, joka kuitenkin jäi ihan perus rallatukseksi. Se oli myös mielestäni sarjan henkeen liian rauhallinen ja pirteä. Molemmat lopputunnarit olivat taas huomattavan rauhallisempia kuin alkutunnarit. Kummatkaan kappaleet eivät kuitenkaan olleet mitenkään muistettavia tai kiinnostavia, joten löysin hyvin nopeasti itseni skippaamasta ne, vaikka Kana Hanazawan ja Tomohisa Sakon omaavatkin molemmat kirkkaat ja kauniit äänet. Muuten sarjan OST on melko klassista. Se sisältää musiikkia aina hitaasta ja rauhallisest aina hieman karmiviinkin tulkintoihin. Viulupainotteiset kappaleet toimivat kuitenkin sarjassa hyvin. Mitään räjähtävän toiminnallisia biiseja OST:ssä ei ole, mutta kappaleet toimivat kuitenkin tunnelman luonnissa ja istuvat sarjaan. Mainittavia kappaleita ovat mm. "Tempest", "Natsumura" sekä "Encounter".
Toimintakohatuksisa ei olla yksityiskohdissa säästelty mikä tekeekin niistä kaunista katseltavaa. |
Zetsuen no Tempest omaa aivan hirveästi potentiaalia ja siitä olisi ollut taipumaan moneksi. Odotin sarjalta enemmän kuin mitä sillä loppujen lopuksi oli varaa tarjota, mikä taas omalta osaltaan vähän vesitti katsomiselämystäni. Sarjalla on todella mielenkiintoisia elementtejä aina kiinnostavista hahmoista mysteerisiin ihmisiä raudaksi muuttaviin sairauksiin. Se ei kuitenkaan osaa käyttää kaikkea potentiaaliaan oikein, vaan se kompastuu omaan kunnianhimoonsa. Annan siis sarjalle tuomioksi Katsottava. Vaikka Zetsuen no Tempest kompuroi pahoin toteutuksessaan se ei ole kuitenkaan missään nimessä huono sarja. Zetsuen no Tempest on sarja mikä varmaan olisi paljon parempi toisella katsomiskerralla. Sarjan parhaat hetket ovat ehdotonta priimaa ja huonoimmat taas saavat haukottelemaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti