lauantai 15. lokakuuta 2016

Fall 2016

Syyskausi on taas kerran tuonut tullessaan uudet sarjat ja uudet tuulet. Syyskaudelta, vuosimallia 2016, poimin ainakin seuraavat sarjat:


Nimi: Shuumatsu no Izetta (終末のイゼッタ)
Alkanut: 1.10.2016
Jaksoja: 12
Studio: Ajia-Do
Genre: Action, Historical, Military

Izetta on saanut paljon huomiota osakseen ja sitä on kehuttu valtaisasti. Se vaikuttaakin poikkeuksellisen laadukkaalta tuotokselta, sillä sarjan idea on kiinnostava ja tarina nappasi heti mukaansa. Oikeastaan pidinkin Izettasta todella paljon. Ensimmäisen jakson perusteella on kuitenkin hyvin vaikea sanoa mihin suuntaan sarja etenee, mutta siitä voi tullakin jopa kautensa parhaimpia jos se pelaa korttinsa oikein. Sarjan musiikki on muuten  aivan loistavaa!


Nimi: Keijo!!!!!!!!! (競女!!!!!!!!!)
Alkanut: 6.10.2016
Jaksoja: 12
Studio: Xebec
Genre: Ecchi, Shounen, Sports

Pitkästä aikaa ecchi-anime, joka on vähän erilainen ja antaa melkein kunnollisen syyn esitellä naiskauneutta. Katsoin tämän sarjan oikeastaan puoliksi läpällä, mutta yllätyin kuinka paljon lopuksi pidin siitä. Keijo!!!!!!!!! vaikuttaa ihan viihdyttävältä sarjalta, jonka tappelukohtauksetkin ovat nättiä katsottavaa ja ne on kuvattu mielikuvituksellisesti. Uskon kuitenkin, että myös tyttöjen väliset suhteet sekä tunteet  pääsevät enemmän esille sarjan aikana. Jos ei muuta niin ainakin pyllyt ja tissit näyttävät sarjassa hyviltä.


Nimi: Trickster (江戸川乱歩「少年探偵団」より)
Alkanut: 4.10.2016
Jaksoja: 24
Studio: TMS Entertainment
Genre: Mystery

Trickster oli itselle positiivinen yllätys, sillä heti ensimmäinen jakso nappasi mukaansa ja meillä on heti paljon kysymyksiä johon kaivataan vastauksia. Tarinan lisäksi hahmot ovat kivoja ja varsinkin Yoshio on niin raasu, että haluaisin vain lohduttaa häntä. Olin kuitenkin hieman pettynyt sarjan alkutunnarin animaatioon vaikka kappale on loistava. Sarjalla on jopa 24 jaksoa joten toivotaan että se onnistuu tekemään onnistunutta työtä.Nimi: Nanbaka (ナンバカ)
Alkanut: 5.10.2016
Jaksoja: 13
Studio: Satelight
Genre: Action, Comedy, Drama

Rakastuin Nanbakaan ensisilmäyksellä. Hahmot ovat kiinnostavia ja animaatio on ihanan värikästä ja erilaista (kimmeltävää sanoisin). Sarjan huumori myös iski itseeni ja nauruin useasti ensimmäisen jakson aikana. Sarjasta huomaa ettei se yritä ottaa itseään vakavasti, mikä onkin mielestäni hyvä juttu. Btw Suomi mainittu, torilla tavataan :D.Nimi: Touken Ranbu: Hanamaru (刀剣乱舞-花丸-)
Alkanut: 3.10.2016
Jaksoja: 12
Studio: Doga Kobo
Genre: Fantasy

Touken Ranbu jätti vähän kylmäksi ainakin ensimmäisen jakson osalta. Mitään ei oikein selitetty ja heti esiteltiin kauheasti hahmoja. Kiinnostava elementti on kuitenkin hahmojen väliset suhteet sekä ihan nätti animaatio. Hieman osviittaa tulevasti on annettu, mutta en itse ainakaan nosta sarjaa kovin korkealle alun perusteella.

Nimi: Yuri!!! on Ice (ユーリ!!! on ICE)
Alkanut: 6.10.2016
Jaksoja: ???
Studio: MAPPA
Genre: Sports

Yuri!!! on Ice on myös hyvin kehuttu sarja ja itsekin olen myönnetäköön sitä odottanut. Sarjalla on joitakin pieniä vikoja, kuten pakotettu huumori ja nössöksi tehty päähahmo, mutta se kuitenkin osasi olla sympaattinen ja kiinnostava. Luistelukohtauksett olivat ihan nättejä, mutta jokin säihke niistä puuttui. Toivottavasti ne paranevat sarjan edetessä ja Victor saa potkittua Katsukiin sisua. Poikarakkaus vivahteet ovat ihania ja odotan kunnon draamaa.


Nimi: Watashi ga Motete Dosunda (私がモテてどうすんだ)
Alkanut: 7.10.2016
Jaksoja: ???
Studio: Brain´s Base
Genre: Comedy, Harem, Romance, School, Shoujo

Jaa'aa Watashi wa Motete Dosundan animeversio jätti vähän ristiriitaiset tunteet. En osaa oikein päättää pidinkin siitä vai en, sillä sarjalla oli monia hyviä puolia mutta jotkin asiat vain häiritsivät. Pojat ovat sopivan erilaisi ja sympaattisia, mutta toivon ettei sarja kuitenkaan ala painottamaan liikaa Kaen fujoshiutta. Manga on ainakin hyvä teos ja toivon että animekin saa tuulta siipiensä alle jatkossa.Nimi: Occultic;Nine (-オカルティック・ナイン-)
Alkanut: 9.10.2016
Jaksoja: ???
Studio: A-1 Pictures
Genre: Mystery, Sci-fi

Occultic; Nine vaikutti jo alusta asti mielenkiintoiselta sarjalta. Ensimmäinen jakso antaa kuitenkin hyvin vähän tietoa tulevasta ja heti on liuta kysymyksiä, joihin pitäisi saada vastaus. Sarjalla tuntuu olevan monta rautaa tulessa, sillä sillä on tosi paljon eri elementtejä. Jos sarja onnistuu pitämään itsensä kasassa niin siitä voi tulla vaikka mitä. Occultic:Ninessä on hyvin paljon dialogia, joka oli vähän väliä raskasta seurattavaa. Ja minulla on ongelma sarjan naishahmojen rintojen kanssa. Sarjaa on vaikea ottaa vakavasti, kun naishahmojen rinnat ovat kahden koripallon kokoiset. Jopa Keijo!!!!!!!!! kalpenee tämän sarjan ryntäiden rinnnalla!


Nimi: Flip Flappers (フリップフラッパーズ)
Alkanut: 6.10.2016
Jaksoja: 13
Studio: Studio 3Hz
Genre: Comedy, Sci-Fi

Flip Flappersin kanssa mietin kauan alanko katsomaan sitä vai en. Sarja kuitenkin yllätti ja vaikutta paremmalta kuin oletin. Sarjan ensimmäisen jakson tarkoitus on kuitenkin todennäköisesti herättää katsojan mielenkiinto, sillä se ei kerro tulevasta mitään. Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä jotkin sarjan tarjoamat elementit ovat erittäin kiinnostavia ja haluaisin nyt jo saada tietää jatkosta lisää. Tykkäsin myös sarjan animaatiosta tosi paljon. Lähin vertailukohde taitaa olla Muumit, sillä se on yhtä yksinkertaista ja nättiä.


Nimi: Mahou Shoujo Ikusei Keikaku ( 魔法少女育成計画)
Alkanut: 2.10.2016
Jaksoja: ???
Studio: Lerche
Genre: Action, Fantasy, Supernatural, Thriller

Jokaisella animekaudella on ainakin yksi taikatyttösarja ja tällä kertaa se on Mahou Shoujo Ikusei Keikaku. Minulla on aina ollut viha-rakkaussuhde taikatyttösarjojen kanssa, joten en usein niistä sen kummemin välitä. Ikusei Keikaku kuitenkin vaikuttaa ensimmäisen jakson perusteella ihan hyvältä sarjalta ja sillä on selvät Madoka Magica -fibat. Sarja voi mennä hyvinkin synkkään suuntaan jos aloitusjaksoon on yhtään uskominen.

Syyskausi vaikuttaa yllättävän hyvältä ja vaihtoehtoja löytyi moneen lähtöön. Aluski luulin etten löytäisi tältä kaudelta kauhean montaa kiinnostavaa sarjaa, mutta sitten kuitenkin kävi niin, että aloitin aivan liian monta sarjaa xD. Tosin osa sarjoista voi mennä ihan mihin suuntaan tahansa, joten odotan innolla sarjojen jatkoa.

1 kommentti:

  1. Ei.. siis et usko mikä sattuma. Katottiin eilen kännissä kaverin (animenoob) kanssa randomia gogoanimeskeidaa, sillein että antaa pyöriä joka sarjan pari minsaa ja sitte vaihtaa seuraavaan kun alkaa ketuttamaan bulkkianimen tylsyys.
    Muttapa. Sivun laidassa on niitä suosituksia, sitten siellä lukee KEIJO!!!!! Ja kaverityttö on tietysti että "HEI hei!! mitämitä, mikä tuo Keijo on!! Kertooks se jostai keijosta!!?? Laita keijo!"... Sitte sielä jotai perseitä pumpattiin. voi jeesus. Ei kertonu Keijosta, ei. Ei edes seppo taalasmaasta jne..

    VastaaPoista