sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Titaanien sota - Levin tarina - katuojasta sankariksi

Ympäri maailmaa suosiota saanut Attack on Titan tai tuttavallisemmin Titaanien sota, on ilmeisesti kovassa huudossa Suomessakin, sillä sen oheistarinakin on kerran nyt jo saatu markkinoille. Titaanien sota - Levin tarina kertoo nimensä mukaisesti sotasankari komentaja Levin elämästä, ennen tämän liittymistä tiedustelujoukkoihin sekä liittymisen alkuajoista. Sarja on Attack on Titan-faneille mukava lisäys kokoelmiin, mutta siihen kannattaa tarttua myös, vaikkei olisikaan alkuperäiseen sarjaan tutustunutkaan. Sarja ei viittaa liian paljon alkuteoksen tapahtumiin ja Levin tarina onkin enemmän itsenäinen teos. Siihen on myös paljon helpompi tarttua, sillä sarja on vain kahden osan mittainen, mutta herättää kiinnostuksen myös alkuperäistä sarjaa kohtaan.


Tarina keskittyy täysin Leviin, tämän kaveruksiin sekä Erwiniin, jolloin ensimmäinen osa on enemmän dialogipainoitteinen sekä hahmokemioihin painottuvaa. Titaaneja nähdään vasta pokkarin loppupuolella ja toiminta jää aika vähälle verrattuna Titaanien sotaan. Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä lennokas tarinankerronta ja kiinnostavat hahmot pitävät mukana hyvin. Dialogikaan ei pistä liikaan silmään, ja pokkarin saa luettua tuskattomasti sekä melko nopeasti. Ensimmäinen osa ei kuitenkaan paljasta aivan kaikkea, vaan se jättää joidenkin asioiden paljastamisen vasta toiseen osaan.


Levin tarinaan on myös helppo tarttua sen takia, koska sen taide on tosi nättiä ja mukava seurata. Ummikon on varmasti vaikea tarttua alkuperäiseen mangaan, sen ei-niin-kauniin taiteen vuoksi, mutta Levin tarinassa ei tätä ongelmaa ole. Hikaru Surugan piirrostyyli on selkeää, eikä liian täyteen ahdettua. Hänen piirtämänsä hahmojen ulkonäöt ovat myös uskollisia Hajime Isayaman hahmodesingeille, vaikka ne ovatkin siistitympiä kuin alkuteoksessa. Joitakin varmaan jää kaihertamaan se, ettei sarja ole Isayaman kädenjälkeä, mutta itseäni ei ainakaan Surugan kädenjälki jättänyt kylmäksi.

Painolaadussa ei myöskään ole mitään nokankoputtamista. Sangatsu Mangan julkaisu on taattua, vaikkakaan niitä värisivuja ei edelleenkään ole. Käännös toimii ja suurin osa ääniefekteistä on jätetty paikoilleen ja käännetty viereen. Painolaatua on loistavaa ja selkeää.

Teos: 2/3

Julkaisu: 3/3

2 kommenttia:

  1. Itse odotan AoT:n suhteen, että se perkeleen kakkoskausi animea tulisi jo..! :D Siinä on käynyt koko ajan niin, että "ensi vuonna tullee!" vaan eipä tuukaan. Koutetsujou no Kabaneria ja mangaa ja muuta oheiskamaa lykätään kyllä pihalle, mutta AoT:n kakkoskautta ei edelleenkään. Tiiä mitä ihmettä ne kuppailee siellä vai käykö pelottavasti niin, että kakkoskautta ei tule laisinkaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wit Studiolla on todellakin aikataulu venynyt toisen kauden julkaisemisen suhteen. Johtuneeko sitten projektiongelmista tai rahoituksesta? Nyt tokan kauden pitäisi kuitenkin alkaa tämän vuoden kevätkaudella, joten eiköhän kakkos kaudesta saada pian nauttia. Ja eikös sanonta kuulu, että hyvää kannattaa odottaa ;)

      Poista