perjantai 8. syyskuuta 2017

Kuinka maailma pelastetaan - pelastetaan maailma

Ennen kuin katoan koko viikonlopuksi Traconin myrskyisille merille niin käsittelen vielä yhden uutuussarjan Punaiselta Jättiläiseltä. Kuinka maailma pelastetaan on vähän erilaisempaa alueenvaltausta Suomen markkinoilla, sillä mangassa viljellään solkenaan pikkutuhmia asioita. Ei siis ihme, että manga vetoaakin ehkä enemmän testosteronilliseen osapuoleen. Moni kaveriporukkani jätkistä ovatkin pitäneet tästä sarjasta, mutta naispuolisilta lukijoilta en ole kuulunutu mangan suuntaan juuta enkä jaata. Vähän harmi sinänsä, sillä Kuinka maailma pelastetaan on ihan kelpo teos.


Mistään vakavan puoleisesta tarinasta ei ole kuitenkaan kyse, sillä Kuinka maailma pelastetaan on puhtaasti huumorisarja, jossa päähahmon pitää yrittää pelastaa maailma suorittamalla erilaisia missioita.Pikkuhousujen näpistykset ja suudelman saamista tietyltä hahmolta Tulevat melko pian tutuiksi. Konsepti ole kovin syvallinen eikä kunnianhimoinen, mutta tarjoaa kyllä viihdyttäviä hetkiä. Päähahmo Sadame muistuttaa kyllä erittäin paljon Death Noten Light Yagamia, vaikka onkin huomattavasti pehmeämpi versio tästä. Sadamen maailmavalloitus suunnitelmat ovat nimittäin niin paljon lapsenomaisempia, joten niitä ei voi oikeastaan tosissaan ottaa. Sadame on kuitenkin tavoitteensa suhteen vakavissaan ja on rakentanut ympärilleen tiukan imagon, jotta saisi mahdollisimman paljon tukijoita taakseen. Sadamen tarkasti rakennettu kulissi luo kuitenkin sarjan parhaat ja hauskimmat hetket, sillä Sadame tuntuu saavan missioita, jotka voisivat vahingoittaa hänen imagoaan. Sen lisäksi että Sadamen on suoritettava erittäin häpeällisiä ja noloja tehtäviä, on hänen myös varjeltava omaa julkisivuaan.

Emsimmäinen osa oli kyllä viihdyttävää luettavaa alusta loppuun ja sen tilannehuumori tuntuu tuoreelta. Aina yhtä maltillisen oloisen Sadamen reaktiot ovat hauskaa katsottavaa ja hänen luikerteluaan pois epämukavista tilanteista on kiinnostavaa seurata. Sarjan keskiössä on nimen omaan Sadame, joten muuta hahmot jäävätä vain ontoiksi ja mauttomiksi. Tarina kuitenkin toimii parhaiten juuri tällaisenaan, joten muiden hahmojen enempää osallistumista ei juuri kaipaakkaan. Shigahakun piirrostyyli muistuttaa Death Noten tyyliä, mutta on selvästi amatöörimäisempää. Erikoista taide ei ole, mutta ajaa silti asiansa. Jos kaipaa huvittavaa ja tuoreelta tuntuvaa, hieman vanhemmalle yleisölle suunnattua sarjaa, niin tartu ihmeessa Kuinka maailma pelastetaan-mangaan. Jos olet kuitenkin allerginen kaksimielisyydelle niin jätä suosiosta väliin.

2 kommenttia: