sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Winter 2019

Vuoden 2019 ensimmäinen animekausi on täällä! Ja täytyy sanoa, että tämä kausi näyttää yllättävän hyvältä. Talvikaudelta nimitäin bongasin jopa kahdeksan sarjaa, jotka kiinnostavat katsomaan niitä ainakin muutaman jakson. Tosin, kun miettii että aikanaan bongasin yhdeltä kaudelta jopa yli kymmenen sarjaa niin kahdeksan tuntuu kohtuu vähältä. Mutta tällä kaudella laatu ehkä korvaa määrän. Haluaisin jo nyt maratonata suurimman osan näistä sarjoista.

Tate no Yuusha no Nariagari


Fantasia tuntuu olevan kovassa nosteessa, sillä ainakin parilta viime kaudelta nousee esiin ainakin yksi hyvä fantasiasarja. Eikä tämä kausi ole poikkeus, sillä Tate no Yuusha no Nariagari vaikuttaisi oikein hyvältä fantasia-toiminta-seikkailulta. Tätä sarjaa ei kuitenkaan kukaan ole hehkuttanut etukäteen enkä ole vieläkään nähnyt sarjasta mitään hehkutuksia, vaikka se on saanut yhden jakson perusteella MAL:n arvosanaksi melkein 8,5. Tällä hetkellä sarja kuitenkin vaikuttaa hyvältä ja ehkä tältä sarjalta voi odottaa jotain. Odotan innolla onko Tate no Yuusha no Nariagari yhtään adrenaliinin täyteinen.


Yakusoku no Neverland


Kyllä vaan... odotus on päättynyt! Olen odottanut The Promised Neverlandin animesovitusta siitä asti, kun tutustuin mangaan. Ja sanon vaan, että jos tämä sarja onnistuu puoliksikaan yhtä hyvin kuin manga, niin luvassa on todella hyvää viihdettä. Tietenkin itseni kohdalla on se, että tiedän mitä tuleman pitää, mutta on aina mukavaa nähdä lempisarjojaan väreissä ja liikkuvalla kuvalla.


Dororo


Yksi mielenkiintoisemmista sarjoista on ehdottomasti Dororo-anime, joka on itseasiassa reboot-sarja animesta joka tehtiin vuoden 1969. Ja tietenkin tämän alkuperäisen mangan isä on itse Osamu Tezuka. Olen oikein tyytyväinen, että näinkin vanha sarja saa vielä näinkin pitkän ajan jälkeen uuden animeversion. Sarjan tarina on vähintäänkin mielenkiintoinen. Nyt mukavaa tutustua sarjaan, sillä vanhempaan versioon tai mangaan tulisi tuskin koskaan koskettuakaan.


Boogiepop wa Warawanai


Toinen rebootin saava sarja on Boogiepop Series, mikä myöskin vaikuttaa mielenkiintoiselta. Sarjan synkkä ja raakakin tarina vetää minua puoleensa, sillä tykkään yleensäkin tällaisista tummista tarinoista. Ja koska animen takana on Madhouse niin odotan tältä adaptiolta edes kohtuullista suoriutumista.


Kaguya-sama wa Kokurasetai: Tensai-tachi no Renai Zunousen


Tämän kauden sanahirviö on löytynyt. En aluksi kiinnostunut Kaguya-samasta, mutta se herätti lopulta kuitenkin mielenkiintoni, sillä sarja vaikuttaa kutkuttavalta ja hahmot mielenkiintoisilta. Etenkin kahden päähahmomme välinen suhde nostattaa pientä jännitettä sarjassa. Ehkä sarja on täynnä kolmiodraamaa ja väärinymmäryksiä, mutta aion nyt ainakin tutustua sarjaan avoimin mielin. Ainakin manga on saanut hyvät arvosanat, joten ehkä sarjasta kehkeytyy hyväkin.


Domestic na Kanojo


Siinä missä Kaguya-sama vaikutti melko pehmeältä teinidraamalta niin Domestic na Kanojo taas vaikuttaisi astetta vakavammalta. Ensimmäiseksi sarjasta tuli mieleen Kuzu no Honkai, sillä sen ote tarinaansa on selvsti aikuismaisempi, mutta samalla se tuntuu vähän hölmöltä ja kömpelöltä. Myöskin sarja vaikuttaa vähän ennalta-arvattavalta tässä vaiheessa, mutta ei parane vielä sanoa paljoa, sillä sarja on vasta alussa.


Doukyonin wa Hiza, Tokidoki, Atama no Ue.


Doukyounin vaikuttaa nän ensisilmäyksellä todella söpöltä ja ihanalta hyvänmielensarjalta. Välillä kaipaankin tällaisia rentoa mutta arkista sarjoaa harmaaseen arkeen. Hahmot vaikuttavat myös kivoilta ja sympaattisilta, vaikkakin jo ehkä vähän nähdyiltä. No hällä väliä sillä aion katsoa sarjan silti jossakin vaiheessa.


Mahou Shoujo Tokushusen Asuka


No pitihän tälle kaudelle änkeä se yksi masentava taikatyttösarja, jonka minä tietenkin noukin katsottavaksi. Asuka tuntuu kierrättävän samoja asioita kuin monet muut sitä edeltävät synkät taikatyttösarjat, mutta toisaalta eihän pyörää tarvitse välttämättä keksiä uudestaan. Jos sarja pelaa korttinsa oikein niin kyllä siitä ainakin viihdyttävän voi saada.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti