sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Laulamisen ja sateen Tracon 2016

Jostakin syystä tämän kirjoituksen tekeminen taas jäi ja jäi. Ajattelin ensin julkaista sen heti pois alta, mutta sitten ei enää löytynytkään aikaa eikä tarmoa viimeistellä kirjoitusta. Anteeksi siis! Mutta Traconissa tuli siis taas oltua, tällä kertaa vähän erilaisessa seurassa, kun pikkuveli lähtikin kaveriksi koko viikonlopuksi. Luulin ensin, että joutuisin lähtemään coniin omin päin, kun en meinannut saada ketään mukaan. Veli onneksi lupautui lähtemään kaveriksi ja mukavampaahan siellä nyt oli kahdestaan kuin yksin.

Matkaan lähdettiin taas melko varhain, jokseenkaan ei ollut yhtä kiire tapahtumapaikalle kuin Animeconissa. Automatka taittui mukavasti ilman sen kummempia kommelluksia. Jouduimme tosin käymään veljen kummin luon ensin noutamassa avaimet, ja navigaattori ohjasi vähän pitkän kaavan mukaan jolloin kärsimättömänä ihmisenä meikäläiseltä alkoi usko jo loppua. Oikeaan osoitteeseen löydettiin kuitenkin ja päästiin sitten suuntaamaan kohti Tampere-taloa. Koko viikolopun ilma oli harmaa ja kostea, mutta vettä onneksi tuli vasta sunnuntaina ja sitäkin melko vähän. Ulkona ei ollut liian lämmin muttei liian kylmäkään ja ohjelmaa pystyi seuraamaan huoletta.


Rannekkeet haettuamme lähdettiin metsästämään kirppistä. Myytävää tavaraa oli aika roimasti, suurin osa oli suomekielistä mangaa mutta oli mukaan eksynyt yksi peruukkikin. Muutkin olivat tavaroitaan tuomassa myyntiin ja jonkin aikaa sitä joutui sitten jonottamaan. Ja tietenkin kassista meni kantoremmi poikki. Onneksi olin kerrankin varautunut ja olin ottanut mukaan toisen kangaskassin, jolla sain kannettua tavarat sitten pois.Tavaraa oli taas paljon myynnissä, vaikkakin ehkä vähemmän kuin aikasempina vuosina. Itselle ainakin taas tarttui jos jonkilaista pokkaria mukaan, mm. Rurouni Kenshiniä, Black Birdiä sekä Saiyukia. Tosin jäljelle jääneitä tavaroita noutaessa yllätyin positiivisesti kuinka paljon tavaroita oltiin ostettu.  Enkä edes jäänyt tappiolle. Kirppiksen henkilökunta oli oikein mukavaa ja avuliasta, ja kirppiksellä oli mukavan kokoiset tilat käytössä. Pieniä organisointi ongelmia selvästi oli, ja niihin olisinkin toivonut pientä parannusta. Ja itseä vähän harmitti muiden myyjien sekä kävijöiden takia, kun kirppis oli auki sunnuntaina ainoastaan neljä tuntia. Tosin myyjillä oli tällöin aikaa hakeaa tavaransa pois, mutta sunnuntailippulaisilla tuli varmasti kiire käydä ostoksilla ja metsästellä halpaa tavaraa. Olisipa kirppis ollut edes tunnin tai kaksi pidempään aukai. Tavarat sai kuitenkin tuotua näppäristi kirppikselle ja hankkia sitten sitä mukaa pois kun halusi.

Heti ensimmäiseksi negatiiviseksi asiaksi nousi Traconissa sen hyvin köyhä ja yksiuloitteinen ohjelma. Peliharrastajille oli suunnattu tosi paljon ohjelmaa, mutta anime-/manga-aiheiset ohjelmat olivat niukalla. Minulla ei ollut Traconiin mentäessä mitään ohjelmaa minkä välttämättä haluaisin päästä katsomaan ja yleensäkin hyvin harva ohjelma herätti kiinnostukseni. Kävin mm. katsomassa "Animemusiikkia 70-luvulta nykypäivään", "Japanin yhteiskunnan väliinputoajat" sekä "Rakkaudesta animeen"- pianokonsertin. Nämä luennot olivat kaikki viihdyttäviä enemmän tai vähemmän, mutta parhaimmiksi luennoiksi kuitenkin nousi "Akateemisen puhallinorkesterin paluu" -konsertti sekä "Yu-Gi-Oh pelin kehitys sarjan ohella ja yksin".




Akateeminen puhallinorkesteri oli yhtä mahtava kuin aina je he soittivat todella hyviä biisejä. Kimi "Raiden" Tamin pitämä luento Yu-Gi-Oh:sta oli taas positiivinen yllätys meikäläiselle, joka ei ole koskaan pelannut korttipeliä ja mangankin lukemisesta on jo muutamia vuosia aikaa. Eksyin tälle luennolle puoli vahingossa, koska en ollut aluksi suunnitellut mennä katsomaan sitä mutta veli sitten sai puhuttua ympäri. Kimi osasi kuitenkin  hyvin ottaa yleisön haltuun ja häntä oli tosi mukava seurata koko ajan. Itse asiassa olisin voinut kuunnella häntä jopa toiset mokomat 45 minuuttia. Kimi osasi pitää luennon koko ajan kiinnostavana, ja jopa niille jotka eivät ole aikaisemmin korttipeliin tutustuneet luento olisi ollut oikein toimiva. Kimi ei ottanut aihettaan turhan vakavasti ja olikin suorastaan harmi, kun luennon seuraajia olikin niin vähän. Kimi saaa kuitenkin minulta täydet pinnat.


Mm. ghiblin tuotantoa oli tarjolla


Kiitos Kimi kun pelastit päiväni

Koska vapaa-aikaa oli niin paljon niin meikä vietti hyvin paljon aikaa anime-karaokessa. Laulettua tuli esim. Digimonin tunnareita sekä Fullmetal Alchemstin eka tunnari, "Melissa". Ihmiset olivat rentoja ja tunnelma oli aivan katossa. Ihmiste yhtyivät hyvin herkästi laulamaan mukana, eikä menoa haitannut vaikka ei aina aivan nuottiin osunutkaan. Laulaessa olikin niin hauskaa, että lauantaina tuli oltua paikanpäällä aijottua pidempään :D. Karaoke-kämppä oli myös mukavan sivussa muusta melusta ja melskeestä, jolloin epävireinen laulaminen ei haitannut muita kävijöitä, eikä ylimääräinen melu häirinnyt musiikkia ja laulamista.

Meno oli todella hyvä karaoke-kämpässä :)




Muuten Tracon oli oikein onnistunut ja meno oli oikein hyvä. Tampere-talo on kyllä hyvä paikka tapahtumalle, mutta edelleen kuulutan hyvän ilmastoinnin puolesta. Välillä happi tuntui loppuvan kesken mm. luentosaleissa sekä myyntipöytäsalissa. Tällä kertaa kuitenkin vesipisteet olivat paremmin ajantasalla kuin viime vuonna ja useimmissä pisteissä vettä oli kun sitä oli vaille.

Aion ehdottomasti tulla Traconiin taas ensi vuonna, sillä siitä on tullut itselle luottoconi ja siellä viihtyy aina vaikka ohjelma ei aina olisi mieluista.

Näköjään tykkään ottaa tällaisia joukkokuvia :O


PS: Jos et halua, että näyt jossain kuvassa niin ota vain rohkeasti yhteyttä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti